Grad

Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Dobrovoljni darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

U sklopu obilježavanja Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada svake godine, gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su u ponedjeljak predstavnike Gradskog društva Hrvatskog Crvenog križa i višestruke dobrovoljne darivatelje krvi.

U ime Grada Dubrovnika uputio je gradonačelnik zahvale i čestitke dobrovoljnim darivateljima krvi, Gradskom društvu Crvenog križa i Odjelu za transfuziju u Općoj bolnici. Istaknuo je kako njihova sinergija iznimno bitna za poticaj svim budućim darivateljima, posebice onim mladim naraštajima. Uz to, dodao je kako je važno kontinuirano promovirati plemenite aktivnosti, uz pomoć kojih činimo dobro lokalnoj zajednici i svakom pojedincu.

Ravnatelj Društva Crvenog križa u Dubrovniku Živko Šimunović izrazio je u ovoj prigodi zadovoljstvo radi činjenice kako Grad Dubrovnik cijeni i nagrađuje darivatelje krvi, ali i podupire rad udruga i društava čije je djelovanje usmjereno prema podizanju standarda civilnog društva. Naglasio je, kako kroz svakodnevni rad društva CK-a nastoje ispuniti potrebe sugrađana koji su zdravstveno ili socijalno ugroženi. Pohvalio je redovitu participaciju volontera i članova koji su voljni pomoći te biti solidarni u svakom trenutku, ističe se u priopćenju.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist