Grad

Studenti razmatraju prostorne potencijale Dubrovnika. Njihove studije bit će stručna podloga za GUP

Studenti razmatraju prostorne potencijale Dubrovnika. Njihove studije bit će stručna podloga za GUP

Grad Dubrovnik potpisao je sporazum o suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu u organizaciji i provedbi dijela nastave na Diplomskom studiju arhitekture i urbanizma tijekom akademske godine 2022/23.

Studenti će razmatrati prostorne i urbanističke potencijale dubrovačkog područja, a njihove radove, ideje i vizije mogućeg razvoja Dubrovnika i urbane preobrazbe užeg područja grada bit će predstavljene za nekoliko mjeseci na javnoj izložbi i prezentaciji svih rješenja. Studije i analize koristit će se kao stručne podloge u postupku izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika.

U sklopu terenske nastave održane 22. i 23. listopada u Dubrovniku, uz stručno vodstvo studenti su posjetili Srđ, Pobrežje, Osojnik, Komolac i Rijeku dubrovačku, te gruški zaljev, Luku Dubrovnik i kompleks TUP.

Posjetu Gradu prethodila su stručna predavanja u trajanju od tri tjedna, a jedan od gostujućih predavača bio je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Studentima je predstavio projekt ‘Poštujmo Grad’ (Respect the City) u čijem je centru održivi razvoj Grada i to korištenjem smart city rješenja, stoji na stranicama Grada.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist