Grad

Studenti razmatraju prostorne potencijale Dubrovnika. Njihove studije bit će stručna podloga za GUP

grad studenti

Grad Dubrovnik potpisao je sporazum o suradnji s Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu u organizaciji i provedbi dijela nastave na Diplomskom studiju arhitekture i urbanizma tijekom akademske godine 2022/23.

Studenti će razmatrati prostorne i urbanističke potencijale dubrovačkog područja, a njihove radove, ideje i vizije mogućeg razvoja Dubrovnika i urbane preobrazbe užeg područja grada bit će predstavljene za nekoliko mjeseci na javnoj izložbi i prezentaciji svih rješenja. Studije i analize koristit će se kao stručne podloge u postupku izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika.

U sklopu terenske nastave održane 22. i 23. listopada u Dubrovniku, uz stručno vodstvo studenti su posjetili Srđ, Pobrežje, Osojnik, Komolac i Rijeku dubrovačku, te gruški zaljev, Luku Dubrovnik i kompleks TUP.

Posjetu Gradu prethodila su stručna predavanja u trajanju od tri tjedna, a jedan od gostujućih predavača bio je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Studentima je predstavio projekt ‘Poštujmo Grad’ (Respect the City) u čijem je centru održivi razvoj Grada i to korištenjem smart city rješenja, stoji na stranicama Grada.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist