Županija

Dobroslavić u Cetinju o proširenju EU

Dobroslavić u Cetinju o proširenju EU

Župan Nikola Dobroslavić kao predstavnik Odbora regija EU održao je izlaganje na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora s Crnom Gorom, održanog na Cetinju.

Cilj Zajedničkog savjetodavnog odbora je osigurati da Odbor regija doprinosi procesu proširenja EU, tako što će podupirati potrebne reforme u kojima trebaju sudjelovati lokalne i regionalne vlasti u Crnoj Gori, te pomoći da se pravna stečevina EU pravilno provodi na lokalnoj razini.

Aktivnosti Zajedničkog savjetodavnog odbora pratit će proces proširivanja i napredak u pregovorima u cilju provođenja reformi u Crnoj Gori i njenog pristupanja EU. Najvažnije teme kojima se Zajednički savjetodavni odbor bavi su; demokracija, vladavina prava i reforma javne uprave, gospodarsko upravljanje, obrazovanje, zapošljavanje i socijalni poslovi te regionalna integracija i teritorijalna suradnja.

Župan Nikola Dobroslavić se tom prilikom sastao sa Aleksandrom Bogdanovićem, gradonačelnikom Cetinja. Razgovaralo se o bilateralnim aktivnostima i budućim projektima te o regionalnim inicijativama Dubrovačko-neretvanske županije. Gradonačelnik Bogdanović je izrazio spremnost da se i Prijestolnica Cetinje uključi u članstvo Jadransko-jonske euroregije.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist