Županija

‘ZIMSKA SLUŽBA’ Pelješac se priprema za zimske uvjete na cestama

peljesac snijeg15

Policijska postaja Ston obavještava građane kako će od 15. studenog na području koje pokriva ova postaja, kao i na području cijele Hrvatske, započeti akcija ‘Zimska služba 2015./16.’.

Kako naglašava načelnik Ante Bender, pod zimskim uvjetima na cesti smatra se vrijeme kada je kolnik pokriven snijegom ili kad je na kolniku poledica. U vrijeme zimskih uvjeta zabranjuje se promet vozilima na motorni pogon koja nemaju propisanu zimsku opremu, kao i priključnim vozilima.

Na području Pelješca najkritičnija dionica ceste jest Tabor – Potomje – Kapetani, gdje su zbog zemljopisnog položaja temperature vrlo niske pa je samim tim povećana mogućnost stvaranja poledice ili snježnih oborina. Kako naglašava Bender, postoje još neke dionice koje su se u proteklim godinama pokazale kao pogodne za nastajanje zimskih uvjeta, a to su kod mjesta Zamaslina, područje Mili, od Ponikava do Putnikovića, Dubrava-Sutvid, Popova Luka – Kozije Ždrijelo te usjek kod Trpnja.

-U slučaju nastupanja zimskih ovjeta ova policijska postaja će u suradnji s Hrvatskim cestama obilježiti dionice na kojima će za prometovanje biti potrebna zimska oprema. Vozačima, koji prometuju cestama gdje se mogu očekivati zimski uvjeti, preporučamo da imaju propisanu zimsku opremu, da se na put spremaju samo ako je neopohodno potrebno, te da se prethodno informiraju o stanju na cestama. Ukoliko i sami vozači primijete da su na cesti nastali zimski uvjeti, potrebno je da o tome izvijeste Hrvatske ceste ili policiju kako bi se što prije izašlo na ceste i na taj način preduhitrile štetne posljedice – istaknuo je Bender.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist