Politika

DOBROSLAVIĆ NOSITELJ LISTE Plenković: Zaslužio je da se most otvori u njegovom idućem mandatu

DOBROSLAVIĆ NOSITELJ LISTE Plenković: Zaslužio je da se most otvori u njegovom idućem mandatu

-Drago mi je da sam imao prigodu u Dubrovniku biti nazočan predstavljanju kandidata HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. Za dubrovačko-neretvanskog župana ponovno će se kandidarati naš ugledni član Nikola Dobroslavić kojem dajem veliku potporu. Tu su i kandidati za gradonačelnika na čelu s Matom Frankovićem. Uvjeren sam da će nakon sjajno odrađenog mandata ponovno pobijediti u Gradu. Od 23 jedinice lokalne samouprave u županiji, trenutno obavljamo dužnost na njih 18. Imamo ambicije da taj rezultat bude još bolji – rekao je premijer Andrej Plenković nakon što je ovog utorka nazočio predstavljanju HDZ-ovih kandidata za župana, gradonačelnike i načelnike na predstojećim lokalnim izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.
-Sinergija aktivnosti Vlade, županija, gradova i općina omogućuju da se u DNŽ dosad potpisalo 7 milijardi kuna europskih sredstava. Kruna povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje bit će u listopadu ove godine kada će fizički biti spojeni svi elementi rasponske konstrukcije Pelješkog mosta. Kada za otprilike nešto više od godinu dana zajednički otvorimo Pelješki most, ja smatram da je župan Nikola Dobroslavić zaslužio da se taj most otvori u njegovom idućem mandatu – naveo je. Kako gleda na starosnu dob Nikole Dobroslavića, s obzirom da oporba smatra da su njegove godine uteg?
-Mislim da je Nikola Dobroslavić u najboljim godinama, odličnoj formi, sjajan je političar i čovjek. Znam njegovu aktivnost na europskoj razini. Mogu vam reći da dojam koji ostavlja je sjajan. Oponenti mogu biti nesretni što nemaju ovakvog sjajnog kanidata koji pobjeđuje – rekao je.

‘Osigurat ćemo povjerenje’
-Očekujemo odličan rezultat zbog toga što smo u svim jedinicama imali odličan mandat. Vjerujemo da ćemo osvojiti povjerenje naših birača jer ih nismo iznevjerili. Tako radimo iz mandata u mandat – naglasio je župan. Potvrdio je i kako je nositelj liste za županijsku skupštinu, dok je Blaž Pezo na drugom mjestu, a Žaklina Marević na trećem mjestu.

‘Europski projekti budućnost Grada’
-Nakon četiri godine uspješnog mandata, milijardu kuna povučenih europskih i nacionalnih bespovratnih sredstava, dolazimo pred građane čistih ruku, jasno i transparentno smo vodili ovaj grad. Sigurno je da ćemo u budućnosti na jednak način služiti građanima. Na prvom su nam mjestu – istaknuo gradonačelnik Mato Franković. Rekao je i da je Zrinka Raguž, koja će biti nositeljica liste HDZ-a i koalicijskih partnera za Gradsko vijeće, pokazala u četiri godine mandata političku ozbiljnost, transparentnost, odlučnost, znanje i sigurnost.
-Europski projekti i novci budućnost su Grada – naglasila je. Na upit živi li Zrinka Raguž nezakonito u gradskom stanu, Franković je rekao:
-Ja sam već na početku kampanje rekao da će biti vrlo prljava i ružna. Politički oponenti i kad ne znaju što će, idu toliko nisko da idu nekoga obezvrijediti. To je toliko jadno i žalosno. Ako nemate svojih projekata, vizija, rezultata – ostavite se tuđih života. Raguž ima stanarsko pravo, odnosno njena majka, žive u istom stanu cijeli svoj život. Nije ukrala nijednu kunu da bi imala pet stanova. Nije ukrala nijednu kunu da bi izgradila kuću na Babinom kuku – istaknuo je.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist