Županija

Dobroslavić: ‘Marinović je bio istinski vitez. Uvijek blizak svojim suborcima’

Dobroslavić: 'Marinović je bio istinski vitez. Uvijek blizak svojim suborcima'

I župan Nikola Dobroslavić u povodu smrti generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, uputio je njegovoj obitelji brzojav s izrazima sućuti. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Tužni zbog odlaska generala Marinovića, istinskog hrvatskog domoljuba i borca za slobodu, izražavam vam najdublju sućut u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.

General Nojko Marinović, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika, istinski branitelj i domoljub koji je znanje, stručnost i hrabrost stavio u službu Domovine, dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane na krajnjem hrvatskom jugu.

Hrvatski branitelji na čelu s našim generalom uspjeli su zaustaviti agresora u nakani da zauzme ovaj grad, spomenik hrvatstva i slobode.
Časnik koji je na prvoj crti pretrpio teško ranjavanje uvijek se dostojanstveno nosio sa svim izazovima, uvijek bio blizak svojim suborcima – istinski vitez.

Zbog svih njegovih vrlina te zasluga u Domovinskom ratu ostat će nam svima u trajnoj uspomeni.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja koju je neizmjerno volio i za koju se nesebično borio i za čiju slobodu dao nemjerljiv doprinos!’, napisao je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist