Županija

Dobroslavić: ‘Marinović je bio istinski vitez. Uvijek blizak svojim suborcima’

I župan Nikola Dobroslavić u povodu smrti generala Nojka Marinovića, zapovjednika obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, uputio je njegovoj obitelji brzojav s izrazima sućuti. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Tužni zbog odlaska generala Marinovića, istinskog hrvatskog domoljuba i borca za slobodu, izražavam vam najdublju sućut u ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime.

General Nojko Marinović, ratni zapovjednik obrane Dubrovnika, istinski branitelj i domoljub koji je znanje, stručnost i hrabrost stavio u službu Domovine, dao je nemjerljiv doprinos u stvaranju i učvršćenju obrane na krajnjem hrvatskom jugu.

Hrvatski branitelji na čelu s našim generalom uspjeli su zaustaviti agresora u nakani da zauzme ovaj grad, spomenik hrvatstva i slobode.
Časnik koji je na prvoj crti pretrpio teško ranjavanje uvijek se dostojanstveno nosio sa svim izazovima, uvijek bio blizak svojim suborcima – istinski vitez.

Zbog svih njegovih vrlina te zasluga u Domovinskom ratu ostat će nam svima u trajnoj uspomeni.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja koju je neizmjerno volio i za koju se nesebično borio i za čiju slobodu dao nemjerljiv doprinos!’, napisao je župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

U županiji nabavljaju dodatnu opremu za intervencije kod iznenadnih onečišćenja mora

Dulist

Izmijenjena trasa Libertasovog autobusa u Moluntu zbog izvođenja radova

Dulist

ZBOG ŽALBE Zaustavljen i drugi natječaj za Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija