Županija

Dobroslavić i Franković primili polaznike Ratne škole Ban Josip Jelačić

Župan Nikola Dobroslavić s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Franklovićem primio je u četvrtak u Dubrovniku u nastavni posjet 23. generaciju polaznika Ratne škole Ban Josip Jelačić. U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2020./2021. godini na Hrvatskom vojnom učilištu ‘Dr. Franjo Tuđman’, Ratna škola ‘Ban Josip Jelačić’ nalazi se na studijskom putovanju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a ovom prilikom župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković upoznali su ih s aktualnom situacijom u županiji i gradu.

Župan Dobroslavić rekao je kako je Domovinski rat bio sramotna epizoda velikosrpske politike.

-Samo zahvaljujući naporima dubrovačkih branitelja i onih koji su nam pomogli uspjeli smo se obraniti. Sada imamo svoju državu i slobodu, danas razvijamo ovo područje najbolje što znamo i uvjeren sam da to radimo dobro. Možda smo i previše orijentirani na turizam, ali to nam je najprirodnija gospodarska grana. Moram istaknuti kako koristimo fondove EU i to je jako bitno za naš razvoj. Ta sredstva su nam omogućila da razvijemo projekte koji inače ne bi nikako bili mogući – rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako bi sve zemlje Zapadnog Balkana trebale težiti postati članice EU, uz obavezno ispunjavanje potrebnih uvjeta.

-Iako danas neki pokušavaju progurati svoje istine, mi znamo pravu istinu o Domovinskom ratu. Moram istaknuti kako iza rata nikada nismo razmišljali da nas može poharati jedan nevidljivi neprijatelj – rekao je gradonačelnik Franković te napomenuo kako nas ovakva situacija tjera razmišljati i izvan okvira turizma.
Ovom prigodom naglašena je važnost sustava Civilne zaštite te je napomenuto kako je upravo spremnost tog sustava bila ključna u vrijeme kada se dogodila kriza uzrokovana koronavirusom. Također je istaknuto kako se mora razmišljati o sigurnosti, te kako je poželjna vojna prisutnost u blizini Dubrovnika, kao što danas postoji baza kod Ploča.

Pročitajte još

Pelješkim mostom do sada prošlo više od 230 tisuća vozila

Dulist

ŽUPAN: Vatrogasci su i noćas obranili Slano od vatrene stihije. Čestitam im i zahvaljujem!

Dulist

[ŽUPAN VATROGASCIMA] Hvala za odličan posao!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija