Grad

DOBRE VIJESTI! ‘Neboderko’ napokon kreće s vožnjama

gruz neboderi od gaja

‘Neboderko’ mini bus konačno će od ponedjeljka povezivati gruške nebodere s placom! Dobra je to vijest za sve stanovnike ulica Od Gaja i Janka Bobetka, koji žive u izuzetno nepristupačnom i prometno nepovezanom dijelu Gruža.

Prvi ‘Neboderko’ krenut će 4. ožujka u 6:30 s adrese Od Gaja 70, a kako javljaju iz Grada Dubrovnika vozit će trasom Robna kuća Srđ – Kružni tok – Ulica Andrije Hebranga – Ulica generala Janka Bobetka – Od Gaja 70.

Projekt je ovo kojega je u sklopu participativnog budžetiranja osmislila naša sugrađanka Tatjana Puljizević, koja i sama živi u jednom od gruških nebodera. Prepoznala je važnost kvalitetnog povezivanja gornjih dijelova Gruža s ostatkom grada te svoj projekt do u detalje razradila kako bi se realizirao u okviru Proračuna Grada Dubrovnika. O njenoj ideji pisali smo početkom prosinca prošle godine. Tada nam je rekla kako je uočila koliko je teško starijim ljudima donijeti do doma spenzu.

-Građani bi trebali imati prijevoz do tržnice u Gružu gdje mogu obaviti kupovinu, popiti kavu s prijateljima (društveni život), kupiti odjeću, hranu, a odatle mogu dalje postojećim linijama do svih ostalih dijelova grada. Mlađi su navikli svaki dan pješačiti uzbrdo i nizbrdo (kao da žive u nekom selu, a ne u urbanom podruju), a starijima ovo hodanje predstavlja uglavnom nepremostiv fizički problem pa ostaju kod kuće i izlaze tek ako moraju u bolnicu ili nešto važno obaviti. Tada moraju uzeti taksi, pa i građani koji žive od socijalne pomoći. Lako je pretpostaviti da im neće ostati za hranu – napisala je začetnica ‘Neboderka’ Tatjana Puljizević u obrazloženju svog do u detalje razrađenog plana.

Iz Grada Dubrovnika napominju kako će ‘Neboderko od ponedjeljka voziti prema probnom režimu prometovanja, a prijedloge i sugestije građana korisnika navedene usluge Libertas Dubrovnik primat će pozivom na 020 441 – 334 ili putem elektroničke pošte libertas@libertasdubrovnik.com.

 

Neboderko raspored polazaka

 

Pročitajte još

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist

Gradonačelnik primio aktualnu Miss Universe Hrvatske Zrinku Ćorić

Dulist

ODLUČENO NA SASTANKU Maturanti će i ove godine moći proslaviti norijadu u parku na Pločama

Dulist