Grad

DOBRE VIJESTI Evo koliko je mjesta ostalo u vrtićima!

DOBRE VIJESTI Evo koliko je mjesta ostalo u vrtićima!

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od ravnateljice Dječjih vrtića Dubrovnik Boje Milan Mustać, trenutno je predano 217 zahtjeva za jaslice, a za vrtić pak 110 zahtjeva. Usporedno s prošlogodišnjim podatcima, predano je stotinjak zahtjeva manje. Zanimljiv je podatak kako je ostalo 241 slobodnih mjesta za jaslice dok je za vrtić ostalo 113 slobodnih mjesta. Predavanje zahtjeva za upis djece u jaslice i vrtić u pedagošku godinu 2017./2018. odvijalo se od 3. do 14. travnja. Na temelju ovih informacija, možemo reći kako je ove godine situacija dobra

Prošle godine – duga lista čekanja
Lista iz 2016. godine bila je malo drukčija. Naime, na svibanjskoj listi prvenstva nalazili su se podatci kako je od 298 prijavljenih zahtjeva za jaslice, njih 210 prihvaćeno što znači kako 88 djece nije dobilo svoje mjesto. Za primarni jutarnji program vrtića prošle je godine predano 103 zahtjeva, a od toga se uspješno upisalo 92 djece. Tako su se brojna djeca našla ‘ispod crte’ jer nije bilo dovoljno mjesta za svih.
Na temelju toga, u kolovozu 2016. odlučilo se poraditi na proširenju smještajnog kapaciteta te je Grad Dubrovnik zakupio 300 dodatnih kvadrata u Mokošici i Lapadu kako bi na taj način lista čekanja postala zaboravljen pojam.
Podsjetimo kako se ove godine do kraja ožujka provodila provjera procijepljenosti djece koja su upisana u vrtiće. Dječji vrtići Dubrovnik tako su u trećem mjesecu nekoliko tjedana provjeravali procijepljenost sve djece upisane u ovu pedagošku ustanovu Grada Dubrovnika prema programu zdravstvene zaštite, higijene i pravilne prehrane djece u dječjim vrtićima. Tada je cilj bio provjeriti procijepljenost te isto tako potaknuti roditelje na cijepljenje djece. Ovakav potez Dječjih vrtića izazvao je bojazan i strah kod dijela roditelja do kojih je doprla priča kako će se necijepljena djeca ispisivati iz vrtića. Što se tiče teme upisa, prema riječima ravnateljice, sva djeca koja nisu cijepljena neće se moći upisati u državni vrtić. Isto tako naglasila je kako je lista promjenjiva te se mogu očekivati brojne promjene.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist