Zanimljivosti

Djetešce nam se rodilo!

 „Djetešce nam se rodilo“ naziv je živih jaslica, koje su večeras na Stradunu, ispred Crkve svetoga Vlaha priredili Vijeće za mlade i Vijeće za obitelj Dubrovačke biskupije

a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika. U jaslicama, odnosno svojevrsnoj priredbi okupljeni su slušali dijelove iz Svetog pisma, uz 60-ak sudionika – izvođača koji su dočarali život Svete obitelji, prije, ali i poslije rođenja Sina božjega, Isusa Krista.

Žive jaslice novost su u događajima koji se uobičajeno u božićno vrijeme organiziraju u Gradu, a sasvim sigurno na poseban način dubrovačkoj dječici su dočarale rođenje malog Isusa, a posebna zanimljivost za djecu bile su domaće životinje – magarac, krava i ovca, koje su za ovu priredbu dovedene na Stradun. 

– Vidjeli smo osobe, koje su zborile ono što se dogodilo, a zapravo smo slušali Božju riječ počevši od Ivanovog Evanđelja gdje je rečeno „Riječ je tijelom postala i prebivala među nama“. Drago mi je što je Dubrovnik prepoznao svoju riječ i nadam se da ćemo doista postati Božja djeca, svjedočiti Božju riječ. Pokažimo da smo ljubljeni tako da ljubimo drugoga -istaknuo je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić pozvavši jednu obitelji da iduće godine sudjeluje u živim jaslicama.

– Bilo nas je strah vjetra, ali eto stala je bura, a beba je cijelo vrijeme spavala – rekao nam je Toni Marić koji je sa svojom obitelji uprizorio Svetu obitelj.
– Djevojčica Petra cijelih 26 dana naučila je na buku i cijelo je vrijeme spavala jer ima dva starija brata. Jako je mala i bojali smo se bure, ali evo dovezli smo se autom. Ova ideja jaslica daje nam mogućnost da se posvetimo tome da se jedno malo djetešce rodilo u groznim uvjetima, nije bilo tako lijepo i komodno kako mi danas rađamo. I to ne bio kome nego samom Bogu – istaknula je Ivana Marić.
 

Pročitajte još

Sportski duh, navijanje, smijeh i radost zavladat će u utorak župskom školom!

Dulist

DESETI ‘TJEDAN KARIJERA’ Početak obilježavanja 20 rođendana Sveučilišta u Dubrovniku!

Dulist

Najpoznatiji zabavni park u Njemačkoj i Europi dio posvećuje Hrvatskoj!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija