Zanimljivosti

Djetešce nam se rodilo!

 „Djetešce nam se rodilo“ naziv je živih jaslica, koje su večeras na Stradunu, ispred Crkve svetoga Vlaha priredili Vijeće za mlade i Vijeće za obitelj Dubrovačke biskupije

a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika. U jaslicama, odnosno svojevrsnoj priredbi okupljeni su slušali dijelove iz Svetog pisma, uz 60-ak sudionika – izvođača koji su dočarali život Svete obitelji, prije, ali i poslije rođenja Sina božjega, Isusa Krista.

Žive jaslice novost su u događajima koji se uobičajeno u božićno vrijeme organiziraju u Gradu, a sasvim sigurno na poseban način dubrovačkoj dječici su dočarale rođenje malog Isusa, a posebna zanimljivost za djecu bile su domaće životinje – magarac, krava i ovca, koje su za ovu priredbu dovedene na Stradun. 

– Vidjeli smo osobe, koje su zborile ono što se dogodilo, a zapravo smo slušali Božju riječ počevši od Ivanovog Evanđelja gdje je rečeno „Riječ je tijelom postala i prebivala među nama“. Drago mi je što je Dubrovnik prepoznao svoju riječ i nadam se da ćemo doista postati Božja djeca, svjedočiti Božju riječ. Pokažimo da smo ljubljeni tako da ljubimo drugoga -istaknuo je biskup dubrovački mons. Mate Uzinić pozvavši jednu obitelji da iduće godine sudjeluje u živim jaslicama.

– Bilo nas je strah vjetra, ali eto stala je bura, a beba je cijelo vrijeme spavala – rekao nam je Toni Marić koji je sa svojom obitelji uprizorio Svetu obitelj.
– Djevojčica Petra cijelih 26 dana naučila je na buku i cijelo je vrijeme spavala jer ima dva starija brata. Jako je mala i bojali smo se bure, ali evo dovezli smo se autom. Ova ideja jaslica daje nam mogućnost da se posvetimo tome da se jedno malo djetešce rodilo u groznim uvjetima, nije bilo tako lijepo i komodno kako mi danas rađamo. I to ne bio kome nego samom Bogu – istaknula je Ivana Marić.
 

Pročitajte još

RADIONICE, EKSPERIMENTI, KVIZOVI Na Europskoj noći istraživača upoznajte zabavnu stranu znanosti

Dulist

SAJAM POSLOVA U TURIZMU Perušina: ‘Cilj je direktno povezati učenike s predstavnicima hotelske industrije’

Dulist

Čišćenjem morskog dna na Šipanu započeo projekt ‘Homo na Elafite’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija