Kultura

Djela Pabla Picassa uskoro u Zagrebu

Djela Pabla Picassa uskoro u Zagrebu

Sljedećeg mjeseca se u zagrebačkoj Galeriji „Klovićevi dvori“ otvara izložba djela Pabla Picassa. Bit će izloženo 56 slika i skulptura najslavnijeg umjetnika 20. stoljeća.

Organizatori ne žele govoriti o vrijednosti djela koja će biti izložena, ali  dovoljno govori podatak da su osigurana na 670 milijuna eura.
Troškovi izložbe oko 1,2 milijuna eura, biti će izloženo 56 Picassovih slika i skulptura i 40 fotografija koje ilustriraju njegov rad,  izložba će biti  osigurana na 670 milijuna eura, i očekuje se najmanje 80 do 100 tisuća posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.  Izložba se otvara 23. ožujka, i biti će otvorena do sredine srpnja.

 
Kampanja reklamiranja izložbe jumbo plakatima kreće 7. ožujka, a oni će, osim u Hrvatskoj, biti postavljeni i u ostalim zemljama regije. Budući da je ovo najskuplja izložba koja bi trebala biti postavljena u Klovićevim dvorima, ravnateljica tvrdi da još uvijek raspravljaju o rasponu cijena ulaznica te napominje da su vani minimalno 10 eura.
 
Radi se o istom postavu kakav je postavljen u Hongkongu iz fundusa pariškog Muzeja Picasso, koji se aktualno preuređuje. Mediji špekuliraju da dio novca što će ga Hrvatska platiti za ovu izložbu ide izravno za obnovu zgrade pariškog muzeja. 

Djela Pabla Picassa uskoro u Zagrebu
 

Za kraj izdvajamo jednu anegdotu. Kada je Picasso bio mali, bio je posve drukčiji od ostale djece, s crnim prodornim očima. Majka mu je rekla da će, ako bude vojnik, biti vojskovođa, a ako bude svećenik, bit će papa. “Umjesto toga, odlučio sam biti slikar, pa sam postao Picasso”.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist