Zanimljivosti

Djeca Mirjane Kristović ostaju u Dubrovniku, Centar: ‘Sve smo radili u skladu s propisima!’

Mirjana Kristović djeca Centar za socijalnu skrb

Centar za socijalnu skrb Dubrovnik je na službeni upit DuLsita odgovorio kako je ‘kao nadležna ustanova donosio sve odluke multidisciplinarno i u skladu sa važećim propisima vezano za zaštitu prava i dobrobiti malodobne djece i poduzimao radnje u svrhu zaštite njihove majke’. 

Opććinski sud u Dubrovniku roditeljima je oduzeo pravo da žive sa svojom djecom, te su djeca privremeno smještena u Dom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi do pronalaska primjerenijeg rješenja, a sukladno postojećoj zakonskoj regulativi – napominje ravnateljica Centra Katica Raič.

Sa svim planovima i odlukama Centra, a vezano za zaštitu prava i dobrobiti djece majka je pravovremeno bila upoznata i s njima suglasna – napominju iz Centra.

Majci djece također je ponuđen i osiguran privremeni smještaj u udomiteljskoj obitelji kako bi ujedno bila bliže djeci i u mogućnosti što češće kontaktirati ih, što nije prihvatila. Osigurani smještaj malodobne djece u udomiteljsku obitelj prolongirat će se uvažavajući stav nadležnog Ministarstva- zaključuju iz Centra.

Odgovor DuList

Pročitajte još

PREKRASNO Sunce obasjalo Grad i izmamilo brojne kupače

Dulist

Tuna bar Pelješac objavio video: Velika bijela. Vanjska strana Mljeta!

Dulist

SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG Sastav Kries nastupa u Lazaretima!

Dulist