DuList IN

DIZAJNERICA INTERIJERA DARIA RADIĆ PREPORUČUJE Kako naglašavanjem samo jednog zida razbiti monotoniju bijele spavaće sobe

Kad se radi o bijeloj boji brojne su pozitivne karakteristike njene uporabe u spavaćim sobama. Bijela boja cijeli prostor čini svjetlijim i prozračnijim, vizualno ga povećava i odlično će se uklopiti u gotovo svaki stil uređenja. Ipak, previše bijele boje može vaš prostor učiniti monotonim i dosadnim. Budući da je krevet centralno mje­sto vaše spavaće sobe, donosimo vam savjete kako naglašavanjem samo jed­nog zida i to onog iznad vašeg kreveta možete svoju bijelu spavaću sobu uči­niti zanimljivom. ­
Dašak glamura u spavaćoj sobi
Stavite uzglavlje kreveta dužinom cijelog zida, a zid iznad obojite u svi­jetle tonove bež ili sive boje. Time ćete postići kontrast, a vaša soba će ostati još uvijek svijetla i prozračna. Odlučite li se za uzorak mramora na uzglavlju, unijet ćete i dašak glamura u vašu spa­vaću sobu. Već postojeće jednobojno uzglavlje možete obložiti samoljeplji­vom folijom s uzorkom mramora i efekt će biti jednak, a vaš kućni budžet neće pretrpjeti puno štete.


Zanimljiva tapeta
Bojite li se da će vam uzorak na uzglav­lju brzo dosaditi, stavite zanimljivu tapetu iznad jednobojnog uzglavlja. Tapeta će naglasiti taj dio prostorije i zasigurno plijeniti pažnju.
Volite uzorke, ali niste spremni jed­nog dana mukotrpno skidati tapetu koja vam je dosadila? Poigrajte se i sami obojite zid različitim geometrij­skim oblicima. Osim što ćete razbiti monotoniju bijele spavaće sobe, bit ćete ponosni na svoj jedinstveni zid. Zid iznad kreveta možete nagla­siti i postavljenjem umjetničkih slika, uokvirenih postera ili dekorativnih ogledala.


Žuta boja? Zašto ne!
Izaberete li krevet s visoko tapecira­nim uzglavljem od baršuna i dekora­tivno ogledalo u zlatnoj boji vaša će soba dobiti prozračan, ali i luksuzan izgled. Dodajte uz to zavjese i jastuč­nice u žutoj boji i unijet ćete sunce i toplinu u prostor.


Niste ljubitelj boja?
Razbijte mono­toniju svoje bijele sobe detaljima u kontrastnoj crnoj boji. Postavite sime­trično dva visoka ogledala s crnim okvirom iznad noćnih ormarića, a prostor između upotpunite najdražim obiteljskim fotografijama u crno bije­loj boji.
Ako ste vlasnik i ljubitelj namještaja u shabby chic stilu odstupite od pravila tog stila i obojite zid iznad kreveta u antracit sivu boju. Dodajte uzglavlje od drvenih daski koje ste sami izradili i vaša će soba zablistati potpuno novim sjajem.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] PRAVA FESTA ISPRED DVORANE Ragusa slavi naslov prvakinja!

Dulist

[STARI MOJ] Tamburaš Stanko Šarić ima hit čiji je autor Pero Šiša

Maria Prkut

DUff otvorio prijave za 11. izdanje!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija