DuList IN

DIZAJNERICA INTERIJERA DARIA RADIĆ PREPORUČUJE Kako naglašavanjem samo jednog zida razbiti monotoniju bijele spavaće sobe

Kad se radi o bijeloj boji brojne su pozitivne karakteristike njene uporabe u spavaćim sobama. Bijela boja cijeli prostor čini svjetlijim i prozračnijim, vizualno ga povećava i odlično će se uklopiti u gotovo svaki stil uređenja. Ipak, previše bijele boje može vaš prostor učiniti monotonim i dosadnim. Budući da je krevet centralno mje­sto vaše spavaće sobe, donosimo vam savjete kako naglašavanjem samo jed­nog zida i to onog iznad vašeg kreveta možete svoju bijelu spavaću sobu uči­niti zanimljivom. ­
Dašak glamura u spavaćoj sobi
Stavite uzglavlje kreveta dužinom cijelog zida, a zid iznad obojite u svi­jetle tonove bež ili sive boje. Time ćete postići kontrast, a vaša soba će ostati još uvijek svijetla i prozračna. Odlučite li se za uzorak mramora na uzglavlju, unijet ćete i dašak glamura u vašu spa­vaću sobu. Već postojeće jednobojno uzglavlje možete obložiti samoljeplji­vom folijom s uzorkom mramora i efekt će biti jednak, a vaš kućni budžet neće pretrpjeti puno štete.


Zanimljiva tapeta
Bojite li se da će vam uzorak na uzglav­lju brzo dosaditi, stavite zanimljivu tapetu iznad jednobojnog uzglavlja. Tapeta će naglasiti taj dio prostorije i zasigurno plijeniti pažnju.
Volite uzorke, ali niste spremni jed­nog dana mukotrpno skidati tapetu koja vam je dosadila? Poigrajte se i sami obojite zid različitim geometrij­skim oblicima. Osim što ćete razbiti monotoniju bijele spavaće sobe, bit ćete ponosni na svoj jedinstveni zid. Zid iznad kreveta možete nagla­siti i postavljenjem umjetničkih slika, uokvirenih postera ili dekorativnih ogledala.


Žuta boja? Zašto ne!
Izaberete li krevet s visoko tapecira­nim uzglavljem od baršuna i dekora­tivno ogledalo u zlatnoj boji vaša će soba dobiti prozračan, ali i luksuzan izgled. Dodajte uz to zavjese i jastuč­nice u žutoj boji i unijet ćete sunce i toplinu u prostor.


Niste ljubitelj boja?
Razbijte mono­toniju svoje bijele sobe detaljima u kontrastnoj crnoj boji. Postavite sime­trično dva visoka ogledala s crnim okvirom iznad noćnih ormarića, a prostor između upotpunite najdražim obiteljskim fotografijama u crno bije­loj boji.
Ako ste vlasnik i ljubitelj namještaja u shabby chic stilu odstupite od pravila tog stila i obojite zid iznad kreveta u antracit sivu boju. Dodajte uzglavlje od drvenih daski koje ste sami izradili i vaša će soba zablistati potpuno novim sjajem.

Pročitajte još

‘Mala truba’ podijelila recept za slasni limun kolač

Dulist

FESTANJULKA U BRUXELLESU LADA JURICA Pile za mene ostaju najbolji podsjetnik odakle dolazim

Mia Njavro Banić

[VIDEO] Poslušajte Nilinu i Sebinu obradu ljubavne pjesme velikog Arsena

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija