Zanimljivosti

DIRLJIV RAZLOG Danas će u isto vrijeme na svim postajama HRT emitirati pjesmu naše Tere

Tereza Kesovija

U povodu današnje godišnjice razarajućeg potresa u Petrinji i na području Banovine, Hrvatska radiotelevizija (HRT) će na svim svojim radijskim postajama, točno u 12:19 emitirati pjesmu ‘Izgovaram tvoje ime glasno’. Napravljen je i glazbeni spot za spomenutu pjesmu, a koji će se emitirati tijekom dana na Hrvatskoj televiziji i u pojedinim HTV-ovim emisijama (Dobro jutro, Hrvatska, iza podnevnoga Dnevnika, na Četvrtome program (HRT-HTV4), itd..), piše HRT.

Glazbeni spot za pjesmu Izgovaram tvoje ime glasno nastao je u sklopu produkcije dokumentarnog filma Hrvatske televizije ‘Petrinja jučer danas sutra’. Film Branka Schmidta i Marije Demo govori o potresu na Banovini 2020. godine, a pjesmu za film napisala je i skladala Mirna Bićanić.

Pjesmu izvodi hrvatska glazbena diva Tereza Kesovija, koja je pokazala iznimnu empatiju prema stradalnicima i već drugog dana nakon potresa otišla na područje Banovine s 10 kg pohanog mesa i drugom pomoći.

Spot je nastao u suradnji s osnovnim i srednjim školama Petrinje, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Gradskom limenom glazbom i navijačkim udrugama – Bad Blue Boysima, Torcidom, Kohortom i Armadom te stanovnicima Petrinje.

Scenaristi su Marija Demo i redatelj Branko Schmidt, aranžer Goran Kovačić, snimatelj Dario Hacek, a producent Marko Kaić.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist