Hrvatska

Direktor HTZ-a: Nije realno očekivati značajniji turistički promet za uskršnje blagdane

Nije realno očekivati značajniji turistički promet za ove uskršnje blagdane, s obzirom na stanje pandemije u Hrvatskoj, ali i na našim glavnim emitivnim tržištima – rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice i za Dnevnik HTV-a pričao o predviđanjima za ovu turističku sezonu.

Kaže da se trenutno u Hrvatskoj odmara 23 tisuće turista, većinom domaćih, ali ima nešto i stranih gostiju iz Njemačke i Austrije. Što se tiče smještajnih kapaciteta, otvoreno je 300-tinjak hotela i 40-ak kampova, međutim to je daleko od onih brojki na koje smo navikli. ‘U ovo uskršnje vrijeme je u normalnim okolnostima započinjala turistička sezona’, pojašnjava Kristjan Staničić.

– Teško je reći je li situacija u odnosu na prošlu godinu teža ili lakša. Nitko ne može predvidjeti kakva će sezona zapravo biti.Treba ići korak po korak, treba pripremiti određene aktivnosti u smislu povećanje punktova za cijepljenje i definiranje određenih kriterija na temelju kojih će se moći prelaziti granica. Treba voditi računa o tome da moramo sve učiniti da se brojke smanje, i spremno dočekati glavnu turističku sezonu – dodaje. Na pitanje o uvjetima za prelazak hrvatske granice, Staničić je odgovorio kako je Hrvatska već najavila određene mjere i kriterije po kojima će ljudi moći putovati i prelaziti granicu.

– Priznavat će se brzi antigenski testovi koji su bitno jeftiniji od PCR testova i mislim da će to dati doprinos u ostvarivanju turističkog prometa u 2021. godini – objašnjava Staničić. Naveo je da je za očekivati da će procjepljivanje turističkih radnika početi u svibnju.

Pročitajte još

Od ponedjeljka primaju se zahtjevi za osobne iskaznice 2. generacije

Dulist

O PELJEŠKOM MOSTU Butković: Gužvi neće biti, ni udara na proračun i građane

Dulist

HOĆE LI ZVATI MILANOVIĆA NA OTVARANJE? Butković: Pelješki most skratit će putovanje od Zagreba do Dubrovnika za dva sata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija