Politika

DIP upozorava na kršenje izborne šutnje

DIP upozorava na kršenje izborne šutnje

Nema nikakvih dojava o problemima na biračkim mjestima. Taj dio teče normalno – rekao je glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva Slaven Hojski za N1. No, upozorio je na kršenje izborne šutnje.
-Jučer je bilo nešto Facebooka, Twittera, nije bilo neželjenih poruka, poziva i sličnog. Bilo je letaka koji su očito u noći na subotu stavljani u sandučiće, ili ispod brisača automobila – rekao je te potom upozorio medije.
-Danas se neki portali ponašaju kao da nije izborna šutnja, ja ne znam što nije jasno. Već mjesec dana mediji i mi prenosimo informacije o tome kakve su kazne i što se to smije, a što ne smije objavljivati za vrijeme šutnje. Neki portali su objavili da su kandidati izišli na glasanje, i eventualno fotografiju kandidata – to je OK, ali tu sve staje. No neki objavljuju izjave kandidata, o mogućem danu preuzimanja dužnosti, kao da se apsolutno ništa ne događa. Kazne su vrlo visoke za pravne osobe, od 100.000-500.000 kuna, i DIP nema nadležnost pokretanja postupka, ali smo proslijedili dalje. Povjerenstva su već napravila fajlove o tome i ne znam kako je nekome palo na pamet ići tako daleko na današnji dan – upozorio je.
Kad je riječ o Dubrovniku, pojavila se informacija o navodnoj nepravilnost na biračkom mjestu u OŠ Marina Getaldića, o čemu DuList čeka izjašnjavanje Gradskog izbornog povjerenstva.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist