Županija

DEVET MJESECI 2022. U županiji porast noćenja s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije

DEVET MJESECI 2022. U županiji porast noćenja s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije dostavila je podatke o turističkom prometu tijekom rujna. Tako je na području županije u tom mjesecu ostvareno 246.574 dolazaka i 1.083.145 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2021. godine ostvareno je 39 posto više dolazaka i 25 posto više noćenja.

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatske, Francuske i Slovenije.

Od početka godine do kraja rujna ostvareno je 7.156.208 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem 2021. godine ostvareno je 53 posto više noćenja.

Najviše noćenja od siječnja do kraja rujna ostvarili su turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Poljske, Hrvatske, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Od siječnja do kraja rujna je pak ostvareno 76 posto dolazaka i 88 posto noćenja u usporedbi s 2019. godinom. Porast noćenja ostvaren je s domaćeg tržišta te Poljske i Slovenije, dok je iz Ujedinjenog Kraljevstva ostvareno 82 posto, iz Njemačke 99 posto, Francuske 90 posto i Sjedinjenih Američkih Država 85 posto noćenja.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist