Aktualno

DEŠA Rasprava na temu zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela

Događanje „Zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja nasilja  obitelji“ održano je 8. studenog u organizaciji DEŠE u Lazaretima, s ciljem jačanja suradnje svih dionika na području DNŽ te osnaživanje kapaciteta stručnjaka, intervizija i rasprava o problematici rada sa žrtvama nasilja u obitelji. Na događanju je sudjelovalo 36 stručnjaka i stručnjakinja iz različitih institucija i organizacija civilnog društva s područja Dubrovačko – neretvanske županije koji u svom radu pružaju usluge žrtvama svih kaznenih djela kao i žrtvama obiteljskog nasilja i koji su svojim iskustvom potaknuli raspravu i suradnju u lokalnoj zajednici.

Predavači Miren Špek – izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, Tamara Čatlak Cindro – voditeljica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskom sudu u Splitu te Livija Plančić – predsjednica udruge Bijeli krug – Udruga za pomoć žrtvama su sudionike obogatili svojim dugogodišnjim iskustvom rada u području podrške i zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela, kao i prekršaja nasilja u obitelji.

Prilikom rasprave o problematici rada u području podrške žrtvama i svjedocima kažnjivih djela iznijeti su mnogobrojni zaključci koji svima koji rade u ovom području daju mogućnost djelovanja na unaprjeđenje usluge i sustava rada u ovome području. Ovo događanje se organiziralo u sklopu projekata: „Bez obiteljskog nasilja 2“ (BON 2), financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike; i projekta: „Mreža OCD – ova: Suradnjom do kvalitete“, financiranog od strane Grada Dubrovnika.

Foto: DEŠA Dubrovnik 

Pročitajte još

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist