Aktualno

DEŠA Rasprava na temu zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela

Događanje „Zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela i prekršaja nasilja  obitelji“ održano je 8. studenog u organizaciji DEŠE u Lazaretima, s ciljem jačanja suradnje svih dionika na području DNŽ te osnaživanje kapaciteta stručnjaka, intervizija i rasprava o problematici rada sa žrtvama nasilja u obitelji. Na događanju je sudjelovalo 36 stručnjaka i stručnjakinja iz različitih institucija i organizacija civilnog društva s područja Dubrovačko – neretvanske županije koji u svom radu pružaju usluge žrtvama svih kaznenih djela kao i žrtvama obiteljskog nasilja i koji su svojim iskustvom potaknuli raspravu i suradnju u lokalnoj zajednici.

Predavači Miren Špek – izvršni direktor Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, Tamara Čatlak Cindro – voditeljica Odjela za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskom sudu u Splitu te Livija Plančić – predsjednica udruge Bijeli krug – Udruga za pomoć žrtvama su sudionike obogatili svojim dugogodišnjim iskustvom rada u području podrške i zaštite žrtava i svjedoka kaznenih djela, kao i prekršaja nasilja u obitelji.

Prilikom rasprave o problematici rada u području podrške žrtvama i svjedocima kažnjivih djela iznijeti su mnogobrojni zaključci koji svima koji rade u ovom području daju mogućnost djelovanja na unaprjeđenje usluge i sustava rada u ovome području. Ovo događanje se organiziralo u sklopu projekata: „Bez obiteljskog nasilja 2“ (BON 2), financiran sredstvima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike; i projekta: „Mreža OCD – ova: Suradnjom do kvalitete“, financiranog od strane Grada Dubrovnika.

Foto: DEŠA Dubrovnik 

Pročitajte još

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist