Grad

Delegacija Čilea na prijemu u Gradu Dubrovniku

Delegacija Čilea na prijemu u Gradu Dubrovniku

Za predsjednika Zastupničkog doma Republike Čile Nj. E. Ricarda Cifuentesa Lilla, s izaslanstvom, u sklopu službenog posjeta Republici Hrvatskoj, danas poslijepodne upriličen je prijem u gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika. Primio ga je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.

Predsjednik Zastupničkog doma Ricardo Cifuentesa izrazio je osobito oduševljenje čistoćom grada, sigurnosti i očuvanosti spomeničke baštine te razvojem turizmom, a gradonačelnik Franković informirao ga je o mjerama Respect the City projekta, čijom provedbom Dubrovnik danas zauzima jedno od vodećih mjesta u održivom turizmu u svijetu.

Gradonačelnik je goste upoznao s bogatom poviješću grada od Dubrovačke Republike do ratnih stradanja 90-ih godina te suvremenim Dubrovnikom i turističkim uspjesima. Istaknuta je i povezanost Hrvatske i Čilea, u kojem živi više od 200 000 hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka, a koji su dali značajan obol razvoju i napretku zemlje. Članovi izaslanstva, među kojima i oni s hrvatskim korijenima, istaknuli su želju i dalje stvarati veze između dvije zemlje.

Uz predsjednika Zastupničkog doma Cifuentesa na sastanku u Gradu Dubrovniku bili su i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Čile-Hrvatska u Zastupničkom domu Sofía Cid Versalovic, zastupnice i zastupnici Vlado Mirosevic Verdugo, Catalina Del Real Mihovilovic, Pamela Jiles Moreno, Raúl Leiva Carvajal, glavni tajnik Zastupničkog doma Miguel Landeros Perkic te Nj. E. g. Cristian Streeter, veleposlanik Republike Čile u Republici Hrvatskoj.

Susretu s čileanskom delegacijom uz gradonačelnika Frankovića prisustvovali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, gradska vijećnica i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Katarina Doršner i pročelnica Odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist