Kultura

DE EPIDAURO ‘Ekskluzivan’ susret umjetnosti i povijesti!

Sedamnaesto izdanje Epidaurus Cavtat festivala ove subote, 2. rujna, donosi jedinstven događaj, dosad neviđen susret umjetnosti i daleke povijesti, stoljećima stvarane kulture ovog kraja. Na arheološkom lokalitetu Sustjepan, ispod hotela Croatia, s početkom u 19 sati, održat će se tako ekskluzivna manifestacija, program ‘De Epidauro’.
Lokalitet će publici predstaviti Helena Puhara, kustosica Muzeja i galerija Konavala, a večer će se nastaviti u izvrsnom tonu – onom harmonike. ‘De Natura Sonorum’ – Accoladies duo magics izvest će virtuoze harmonike Danijela Gazdić Kljajić i Azra Halitović.
Lokalitet Sustjepan nalazi se u neposrednoj blizini Hotela Croatia, te se smatra jednim od detaljnije istraženih lokaliteta rimske arhitekture antičkog Epidaura. I danas se jasno vide ostavi ville maritima, mjesta koje je s pomnom pažnjom odabrano kako bi se – kako nekad, tako i danas – uživalo u čaroliji netaknute prirode.

-Neka nas impresivni lokalitet Sustjepana odvede daleko u prošlost, a zvuci dviju vrsnih umjetnica budu cesta do nje! Ovaj izniman program realizira se uz svesrdnu pomoć Jadranskih luksuznih hotela (ALH) koji i ove godine nesebično doprinose trajnom i pozitivnom utjecaju na umjetnost i kulturu naše zajednice – navode iz Epidaurus festivala.

 

blank

Pročitajte još

[FOTO] Stradun uživao u koncertu Ines Tričković: ‘Posebno sam sretna kad pjevam u mome Gradu’

Dulist

‘VINA IZ MOG ALBUMA’ IRJE JERKOVIĆ Kad u životu ne bi bilo tuge, ne bismo znali cijeniti radost

Dulist

[FOTO] NOVA KAZALIŠNA SEZONA Tko je sve bio na sinoćnjoj premijeri u teatru?

Dulist