Kultura

“Dantonova smrt” prepuna iznenađenja

"Dantonova smrt" prepuna iznenađenja

Büchnerovo remek-djelo o Francuskoj revoluciji „Dantonova smrt“ u režiji najnagrađivanijeg hrvatskog redatelja Olivera Frljića odigrat će se premijerno u sklopu 63. Dubrovačkih ljetnih igara 20. kolovoza na Tvrđavi svetog Ivana.

Novo ovogodišnje premijerno izdanje Dantonova smrt koja je na repertoaru Dubrovačkih ljetnih igara na Tvrđavi svetog Ivana  od 20. do 24. kolovoza imat će dvije večernje izvedbe.

Razlog je, navodi voditeljica ureda za odnose s javnošću Ivana Medo Bogdanović, ograničen broj sjedala zbog specifičnosti same predstave, dok redatelj Oliver Frljić, tzv.enfant terrible priprema iznenađenje za publiku, no o tome više narednih dana.

– Inače predstave imaju 200 sjedećih mjesta, no za ovu predstavu samo 108 mjesta. S obzirom na samu specifičnost predstave, veliki interes i iznenađenje koje sprema redatelj, odlučili smo da se u jednoj večeri igraju dvije izvedbe, naravno uz pauzu, da se glumci odmore i pripreme- istaknula je Medo Bogdanović.

Predstava Dantonova smrt tako će 20., 21., 23., i 24. kolovoza imati dvije večernje izvedbe u 20 sati i 30 minuta te u 23 sata, dok će 22. kolovoza biti samo jedna izvedba i to u 22 sata i 30 minuta.

Dramaturgiju potpisuje Marija Karaklajić, scenografiju Igor Pauška, za kostime je zadužena Sandra Dekanić. U glavnim ulogama su Sreten Mokrović koji igra Dantona, Milan Pleština u ulozi Robespierrea te brojni ostali članovi Festivalskog dramskog ansambla –  Ivana Roščić, Dean Krivačić, Dražen Šivak, Nikša Butijer i Filip Juričić.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist