DuList IN

DANI WILLIAMA SHAKESPEAREA Cijeli svijet je pozornica na kojoj je Sara Mičković odnijela pobjedu!

dani williama shakespearea 9

Programom pod nazivom Cijeli svijet je pozornica jučer je započela trodnevna manifestacija Dani Williama Shakespearea koju organiziraju Dubrovačke knjižnice u suradnji sa srednjim školama.

U prepunoj Saloči od zrcala srednjoškolci su izveli izbor iz djela Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa y Saavedre povodom 400 godina od smrti ovih velikana svjetske književnosti.
Program je bio natjecateljskog karaktera, a sudjelovali su učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića (mentorice: Ivana Bratoš i Mirjana Žeravica), Ekonomske i trgovačke škole (mentorica Katica Vidojević), Gimnazije Dubrovnik (mentorica Lucijana Pendo) i Umjetničke škole Luke Sorkočevića (mentorica Marina Kljunak Čuikin).

Žiri je pobjednicom proglasio Saru Mičković iz Gimnazije Dubrovnik koja je interpretirala monolog iz „Mletačkog trgovca“. Gosti večeri, ujedno i članovi žirija bili su profesor hrvatskoga jezika Davor Deranja, profesorica hrvatskoga jezika Maja Milošević te književnica, psihologinja i knjižničarka Renata Zlatković.

U glazbenom dijelu nastupili su Roko Grilec sa skladbom „Greensleeves“ dok je Lovro Barišić izveo „Alman“ od Roberta Johnsona.

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist