Grad

DANI OTVORENIH VRATA Znanja i vještine naših restauratora

Dani otvorenih vrata Restauracija 4

Studenti Restauraicje su na Danu otvorenih vrata, koji se odvijao 20. travnja, predstavnicima kulturnih, umjetničkih i znanstvenih institucija predstavili radionice drva, tekstila, metala, keramike i papir, te na taj način pokazali koja znanja i vještine stječu tijekom studiranja.

S druge strane, predstavnici tih institucija predstavili su svoj rad i dugogodišnje iskustvo te su govorili o oblicima suradnje sa Sveučilištem. Institucije koje su sudjelovale su: Restauratorski odjel u Dubrovniku, Restauriranje namještaja Depolo, Znanstvena knjižnica Dubrovnik, Hrvatski restauratorski zavod, Muzeji i galerije Konavle, Muzeji Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik, Konzervatorski odjel u Dubrovniku. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, u okviru Dana otvorenih vrata Odjela, predstavili su “Mjere aktivne
politike zapošljavanja za mlade”, a studentima je pročelnik Odjela doc. dr. sc. Denis Vokić predstavio i Pravilnik o stručnim zvanjima u konzervatorsko-restauratorskim djelatnostima te uvjetima i načinu njihova stjecanja. Program Dana otvorenih vrata izazvao je veliki interes i studenata i predstavnika institucija s kojima Odjel surađuje.

Cilj je Dana otvorenih vrata bio održati kontinuitet suradnje između Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i relevantnih institucija. Također, dio predstavnika institucija već je iskazalo interes za angažiranjem studenata Odjela za umjetnost i restauraciju.

Dan otvorenih vrata započeo je pozdravnim govorima prorektorice za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž i pročelnika Odjela doc. dr. sc. Denisa Vokića.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Marko Dabrović: Bez promjene porezne politike neće samo Grad unutar zidina ostati bez ljudi!

Barbara Đurasović

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pred nama je zanimljiv i ispunjen tjedan

Dulist

Ibrica Jusić, Boris Njavro, Stana Šćepec o veličini, prijateljstvu, suradnji, ljubavi…

Dulist