Zanimljivosti

Dani otvorenih vrata Arboretuma

Dani otvorenih vrata Arboretuma

I ove se godine obilježavaju Dani otvorenih vrata u Arboretumu Trsteno. Bogat program očekuje sve posjetitelje 13. i 14. studenog, a ulaz je besplatan.

Tako će se već ovog utorka, 13. studenog od 11 do 12.30 sati održati predavanje o prikazu Arboretuma u svjetlu zakonske zaštite kulturno-povijesne baštine, uz obilazak perivoja.

Dan kasnije, u srijedu 14. studenog također od 11 do 12.30 sati je predavanje o prikazu florističkih i vegetacijskih vrijednosti Arboretuma s posebnim obzirom na značaj najstarijih biljnih primjeraka.

Također će se upriličiti i prikaz obnove povijesnog maslinika u smislu očuvanja starih autohtonih odlika maslina. Naime, nakon požara 2000. godine, dio povijesnoga maslinika obnovljen je kao zbirka starih, autohtonih i već rijetkih dubrovačkih odlika maslina. Danas mlada stabla maslina već donose plod i mogu se zapaziti razlike i osebujnosti u njihovim značajkama i karakteru habitusa.

Iz Arboretuma pozivaju sve zainteresirane da dođu i uživaju u predavanjima i šetnji starim perivojima, a ulaz za posjetitelje tijekom održavanja Dana otvorenih vrata je besplatan.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist

KONZUMACIJA MESA KOD HRVATA Puno ih voli pršut, kulen, teletinu i janjetinu, ali ne mogu ih priuštiti

Dulist