Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao dio Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s desetak dubrovačkih ugostiteljskih objekata organizira Dane bakalara od 19. do 24. prosinca.
Po cijeni od 45 kuna moći ćete uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim specijalitetima kao što su gusta krem juha od bakalara, nabujak od bakalara, prigane okruglice od bakalara ili zapečeni file crnog bakalara u miso umaku.
Bakalar je nezaobilazno jelo na dubrovačkim blagdanskim trpezama koje ćete moći probati u dubrovačkim restoranima i konobama u Gradu, Gružu i Lapadu – Amfora, Dalmatino, Klarisa, Marianno, Mezzanave, Orsan, Orka, Pantarul, Rozario, Takenoko.
Uz nezaobilazne prikle, suhe smokve i kupicu domaće rakije travarice, kušajte dubrovačke delicije od bakalara, pozivaju iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika.