Aktualno

DANI ASTRONOMIJE Promatranje Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli

page dani astronomije
Svjetski tjedan svemira obilježit će se u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Hrvatskog astronomskog saveza.
Dani astronomije započeli su danas i trajat će do petka 6. listopada, a organizirana su promatranja Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli, radionica o Suncu te Mala škola astronomije u Centru za mlade Dubrovnik uz promatranje Sunca, Jupitera i Saturna. Cijeli program vodi glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, Dorian Božičević.
Danas se od 20 do 22 sata održava javno promatranje Mjeseca, Jupitera i Saturna teleskopima na Porporeli, a dnevno promatranje Sunca održat će na istom mjestu u petak od 10 do 12.
Mala škola astronomije odvijat će se u četvrtak 5. listopada, od 18 do 20 sati i petak 6. listopada, od 15 do 17 u Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.
Također, u četvrtak 5. listopada od 15 do 17 sati održat će se radionica o Suncu (također za učenikeosnovnih škola od 1. do 4. razreda, u Centru za mlade Dubrovnik).
Broj mjesta na radionici o Suncu i Maloj školi astronomije je ograničen te se potrebnoprijaviti preko poveznice.

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist