Aktualno

DANI ASTRONOMIJE Promatranje Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli

page dani astronomije
Svjetski tjedan svemira obilježit će se u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije te Hrvatskog astronomskog saveza.
Dani astronomije započeli su danas i trajat će do petka 6. listopada, a organizirana su promatranja Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli, radionica o Suncu te Mala škola astronomije u Centru za mlade Dubrovnik uz promatranje Sunca, Jupitera i Saturna. Cijeli program vodi glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza, Dorian Božičević.
Danas se od 20 do 22 sata održava javno promatranje Mjeseca, Jupitera i Saturna teleskopima na Porporeli, a dnevno promatranje Sunca održat će na istom mjestu u petak od 10 do 12.
Mala škola astronomije odvijat će se u četvrtak 5. listopada, od 18 do 20 sati i petak 6. listopada, od 15 do 17 u Centru za mlade Dubrovnik, a namijenjena je učenicima osnovnih škola od 1. do 4. razreda.
Također, u četvrtak 5. listopada od 15 do 17 sati održat će se radionica o Suncu (također za učenikeosnovnih škola od 1. do 4. razreda, u Centru za mlade Dubrovnik).
Broj mjesta na radionici o Suncu i Maloj školi astronomije je ograničen te se potrebnoprijaviti preko poveznice.

Pročitajte još

Zbog koncerta u Čibači linije 16 i 23 A mijenjaju trasu

Dulist

OVA GODINA S PREKO 3 MILIJUNA PUTNIKA Zračna luka obara rekorde, ‘prešišali’ brojke iz 2019.

Andrea Falkoni Račić

Županijsko gospodarstvo s najboljim rezultatima u zadnjih 15 godina

Dulist