Zanimljivosti

Danas je jedanaesti dvanaestog trinaeste!

Danas je jedanaesti dvanaestog trinaeste!

Danas je jedanaesti dvanaestog trinaeste! Igra brojki, 11, 12, 13… jedanaesti dan dvanaestog mjeseca trinaeste godine. Zadnja igra brojki s danima, mjesecima i godinama u ovih 10 godina koliko smo se mogli igrati tom slagalicom. Zadnji dan i zadnja prilika za to!

Naredna je tek za devedeset godina i malo tko će od nas danas živih to dočekati.

Dakle, sve je počelo s ovom igrom brojki početkom ovog milenija, točnije s 2003. godinom, kad smo počeli s ovom slagalicom brojeva, spajajući dane, mjesece, godine. Za primjer, prvi veljače 2003. godine. I tako je ta igra brojki i slaganja, simbolična, mistička, kakva li sve ne i kako vam već drago i milo pojasniti je, trajala do danas. Od sutra je više nema. Tek za devedeset godina.

Poigrajmo se na kraju do kraja! Dodajmo ovim brojkama još i brojke minuta i sati, pa ćemo danas u 14 sati i petnaest minuta imat baš završnu slagalicu; jedanaesti dan, dvanaestog mjeseca, trinaeste godine, četrnaestog sata i petnaeste minute. Igra s brojkama do kraja. Mistična, vesela, razigrana. Kao vam drago. Eto, došla kraju. Za devedeset godina tko zna…
 

Pročitajte još

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist

POSJET DEŠI Učenicima predstavljena bogata tradicionalna kulinarska baština

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist