Politika

Danas izađite na izbore

Birališta diljem Hrvatske otvorena su u 7 sati ujutro i danas će građani izabrati svoje kandidate za Hrvatski sabor. U našoj X. izbornoj jedinici možete zaokružiti jednu od čak 33 pravovaljane izborne liste.

Svoje biračko pravo možete ostvariti na svom biračkom mjestu kojem pripadate prema mjestu stanovanja, odnosno prebivalištu. Biračkih mjesta je jutros otvoreno u Dubrovniku 59, Konavlima 27, Župi Dubrovačkoj 7, Dubrovačkom primorju 18, Stonu 17, Janjini 3, Trpnju 4, Orebiću 13, Mljetu 9, Lastovu 3, Korčuli 10, Lumbardi 1, Blatu 4, Smokvici 2 i Vela Luci 4…
U Hrvatskoj je ukupno otvoreno 6572 biračka mjesta na kojima biračko pravo može ostvariti ukupno 4.092.323 birača, od kojih su njih 374.800 pripadnici nacionalnih manjina, koji u XII. izbornoj jedinici imaju pravo birati osam manjinskih zastupnika. Na izborima u XI. izbornoj jedinici, u inozemstvu, pravo glasa ima 411.758 hrvatskih državljana bez prebivališta u Hrvatskoj.

Za sedmi saziv Hrvatskog sabora glasovati možete sve do 19 sati, a u našoj X. izbornih jedinica birat ćemo 14 zastupnika. DIP će o odazivu na izbore izvještavati u 12 i 17 sati, sa stanjem za 11 i 16 sati. Iz DIP-a su najavili da će od 21 sat na svojim internetskim stranicama objavljivati izborne podatke s osvježavanjem svakih 15 minuta, dok će prve neslužbene rezultate objaviti u ponoć.
Poštovanje strogih izbornih pravila dodatno nadziru promatrači GONG-a. Pokrit će 443 biračka mjesta. Promatrači će biti prisutni cijeli dan na glasovanju i navečer na promatranju prebrojavanja glasova i kad birački odbori budu utvrđivali izborne rezultate. 
 

Pročitajte još

SVEČANA SJEDNICA Franković predočio građanima račune, Potrebica zahtijeva novo rješenje brze ceste!

Dulist

MILAN KAPOVIĆ Petrov imenovao privremenog povjerenika Mosta za Dalmaciju

Dulist

Umjetna inteligencija prekopirala Vlahušića!? Evo odgovora o najvažnijim pitanjima za Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija