Aktualno

DAN OTVORENIH VRATA ‘Dobra je odluka upisati Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik’

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik ovog je utorka u hotelu Valamar Lacroma organizirala Dan otvorenih vrata gdje je predstavila svoj obrazovni program i upoznala učenike završnih razreda osnovnih škola Dubrovačko-neretvanske županije sa smjerovima koje mogu upisati u njihovoj školi. Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik jedna je od šest Centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj, projektu kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Učenike i sve nazočne pozdravili su Ana Čeović, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije, Antun Perušina, ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik.
Program je vodila nastavnica Nikolina Kuraica uz veliku pomoć učenika 2. razreda Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, smjer hotelijersko-turistički tehničar, Dore Japunčić, Martine Obradović i Orsata Zvone, dok je učenica Glorija Lukačić monologom „U svom filmu“ prema tekstu Što je muškarac bez brkova predstavila jednu od brojnih izvannastavnih aktivnosti koje učenici škole mogu izabrati.
Program su posebno obogatila obraćanja bivših učenika – alumnija Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik. Danas profesionalno afirmirani, s bogatim znanjem koji su stekli kroz praksu, alumni škole Vlaho Sabljić, direktor hotela Valamar Lacroma, Kate Lujo, radijska voditeljica i novinarka Soundset Raguse, Mario Bunda, chef restorana Nautika, Erika Hauswitschka, slastičarka hotela Bellevue Dubrovnik, Damir Tursunović, vlasnik restorana Gusta me, Dario Burđelez, voditelj barova hotela Valamar Lacroma i Petar Obad, chef kuhinje hotela Excelsior Dubrovnik, nesebično su podijelili svoja iskustva s učenicima koji su posjetili današnji Dan otvorenih vrata.
Svi posjetitelji Dana otvorenih vrata imali su priliku upoznati se s mogućnošću stipendiranja učenika, koje se provodi uz potporu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, što su danas prezentirali predstavnici dubrovačkih hotelskih kuća: Valamar Dubrovnik, Jadranski luksuzni hoteli, Sheraton Dubrovnik Riviera, Dubrovački Vrtovi Sunca i Hilton Imperial Dubrovnik.
Učenici i mentori svih nastavnih smjerova škole predstavili su svoja znanja i vještine koje su usvojili tijekom školovanja. Pripremili su šaroliku paletu slanih i slatkih zagrizaka te veliki izbor bezalkoholnih koktela koje su ponosno ponudili prisutnima na kušanje.
-Nadamo se da je današnji Dan otvorenih vrata dodatno motivirao učenike koji su pred upisom u srednju školu i da su bliže odluci kojim putem žele krenuti i koji smjer odabrati, jer dobra je odluka upisati Turističku i ugostiteljsku školu Dubrovnik – poručuju iz ove dubrovačke srednje škole.

Pročitajte još

Tko je bez struje u četvrtak i petak?

Dulist

Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

Dulist

[FOTO] POTREBICA O SVEČANOM BALU U FRANCUSKOJ ‘Ostao sam ugodno iznenađen kako su nas tretirali’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija