Zanimljivosti

Dan od amora u školi Lapad

Valentinovo u Lapadu

Na Valentinovo u OŠ Lapad bilo je veselo i zanimljivo, a riječ koja se najčešće toga dana čula bila je amor.

Cjelodnevno obilježavanje osmišljeno je parafraziranim Držićevim riječima da amor nije amar, već da je zlato amor. Učenici su o ljubavi razmišljali na način da je samo amor amor. Ljubav se crtala, pjevala, recitirala i poklanjala.

Učenice 6. razreda Petra Matić i Tina Radica odjevene u vile zajedno sa učenikom 8. razreda Nikom Arapovićem išle su od učionice do učionice te svim učiteljima poklonile čokolatin i u srce ispisanu Shakespearovu ljubavnu misao, a učenica 7. razreda Barbara Ćorak te lijepe trenutke od amora popratila je renesansnom glazbom na flauti.

Zašto se i od kada slavi Dan od amora, svima je objasnio naš Niko tog dana u ulozi Hamleta i Romea. Peti i šesti sat učenici sedmih i osmih razreda pogledali su igrani film, modernu verziju Romea i Julije u glavnoj ulozi s Leonardom Dicapriom. Vrhunac oduševljenja dogodio se sredinom filma kad su učenici počašćeni kokicama koje smo pripremili za njih u našoj Školi.

Ravnateljica Mirjana Kaznačić kazala je: “Lijepo je vidjeti sretna i nasmijana lica naših učenika, a također i osjetiti zadovoljstvo učitelja. Naši učenici su marljivi i uzorno se ponašaju pa su zaslužili ovako lijep i ljubavlju ispunjen dan. Oni su tratali nas pa smo i mi tratali njih. Amor za amor.″

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist