Zanimljivosti

Dan molitve i posta za nova duhovna zvanja

Pozivam sve da se danas uključite u dan molitve i posta za Dubrovačku biskupiju s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica, svih vjernika biskupije i za nova duhovna zvanja u biskupiji – poručio je jutros na svom Facebook profilu dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Podsjetimo, biskup Uzinić 3. lipnja je proglasio današnji dan danom posta i nemrsa za Dubrovačku biskupiju u ozračju nedavnog tragičnog događaja u Banićima koje je potreslo dubrovačku Crkvu.
 
Riječ je o danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, uz koji se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II, od 1995. obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.
 
Biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice danas s početkom u 10 sati na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu sv. Ignacija, na kojoj će moliti za sve svećenike koji djeluju na području biskupije. Susret će započeti pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U petak 15. lipnja, nakon jedne od svetih misa bit će organizirana ura klanjanja ili druga pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja.

Na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija