Aktualno

‘DAN LJUTE NARANČE’ Osladite se i napravite dobro djelo

'DAN LJUTE NARANČE' Osladite se i napravite dobro djelo

Udruga DEŠA – Dubrovnik i ovu, već devetu godinu zaredom, organizira humanitarnu manifestaciju ‘Dan ljute naranče’, koja će se održati u subotu, 2. veljače 2019. ispred Sponze od 10:00 do 16:00 sati. Želja je njihovim ‘slasnim’ doprinosom uveličati Festu svetog Vlaha te prikupljenim novčanim sredstvima pomoći sugrađane.

Ove godine prihod od prodaje slastica namijenjen je za pomoć potrebitim stanovnicima Dubrovnika te za liječenje trogodišnjeg dječaka Lukasa Hasana.

U suradnji sa Facebook grupom ‘Pomoć za Dubrovčane’ koja je do sad odradila pregršt humanitarnih akcija i pomogla brojnim siromašnim stanovnicima našega grada, dijelom prikupljenih sredstava osigurati će se osnovne životne potrepštine za siromašne obitelji iz našeg grada, a dio prikupljenih sredstava biti će uplaćen za liječenje malenog Lukasa s Pelješca. Lukas ima 3 godine i 9 mjeseci, ne može sjediti, govoriti i ne hoda te mora ići na lasersku operaciju tetiva na nogama, operaciju na rukama te operaciju očiju. Cilj je da dio od prihoda prodaje slastica se uplati za troškove operacije i rehabilitacije koji su pred Lukasom i njegovom obitelji.

Brojni restorani, slastičarne i hotelske kuće rado su se odazvali ovom pozivu pa su od džema ljute naranče pripravili raznovrsne slastice koje će se prodavati ispred Sponze. U slučaju lošeg vremena humanitarna akcija održat će se u Luži.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist