Aktualno

Dalija Milić Kralj i Zajednica tehničke kulture DNŽ dobitnici nagrade ‘Faust Vrančić’!

Dalija Milić Kralj i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije dobitnici su Državne nagrade tehničke kulture ‘Faust Vrančić’ za 2022. godinu. Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije osnovana je 1995. godine kao pravni sljedbenik Saveza organizacija tehničke kulture “Narodna tehnika” Dubrovnik, koja je djelovala na području bivše općine Dubrovnik i trenutačno u članstvu ima 40 udruga tehničke kulture. S ciljem povećavanja sredstava za svoje djelovanje ZTK DNŽ počela se prijavljivati kao korisnik i partner na europskim projektima. Tijekom cijele godine organizira i provodi brojne radionice i manifestacije.
Dalija Milić Kralj po struci je diplomirani inženjer pomorskog prometa, brodostrojarski smjer. Zaposlena je u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik, gdje već 21 godinu predaje strojarsku grupu predmeta. Svake godine vodi učenike na stručne izlete u posjet tvornicama i na taj im način širi vidike vezane uz njihove interese i buduća zvanja. S njima također redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje ostvaruju izvrsne rezultate.
Nakon deset godina volonterskog rada s učenicima dobitnica je Godišnje nagrade Hrvatskog robotičkog saveza za edukaciju u robotici, odnosno za izniman doprinos razvitku i unaprjeđenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike u 2021. godini.
Zadnji put je nagrada Faust Vrančić došla u Dubrovnik 2020. godine u ruke Toma Sjekavice, tajnika Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke Dubrovačko-neretvanske županije. Iste godine nagradu Faust Vrančić dobila je i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SPASI ŽIVOT Dođi i ti na dobrovoljno darivanje krvi!

Dulist

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] DEŠA VLAHUTIN Iako smo živjeli u raznim zemljama, želja mi je bila da se djeca rode u Gradu…

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija