Grad

DADIĆ ODGOVORIO DUJMOVIĆU ‘Što problem niste riješili dok su vaši bili na vlasti?’

DADIĆ ODGOVORIO DUJMOVIĆU 'Što problem niste riješili dok su vaši bili na vlasti?'

Nakon što je jučer predsjednik županijskog HNS-a Valentin Dujmović prozvao župana Nikolu Dobroslavića po pitanju nepostojanja komunalne marine u gruškom zaljevu priopćenjem se oglasio ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić.

„Navodi Valentina Dujmovića tendenciozni su prema Županijskoj lučkoj upravi i prepuni podmetanja. Stoga želimo obavijestiti javnost o činjenicama u vezi izgradnje marine Gruž i Komunalne lučice Batala.

ŽLUD ima u svojim planovima izgradnju Komunalne lučice Batala u kojoj će smjestiti sve brodice dosadašnjih korisnika vezova u gruškoj uvali. Lučicu ćemo izgraditi kao što smo izgradili i sve druge brojne objekte na području Grada.

Ishodili smo studiju utjecaja na okoliš, lokacijsku dozvolu, glavni projekt očekujemo do 31. ožujka, a građevinsku dozvolu do 30. lipnja ove godine. Vrijednost radova procijenjena je na 30 milijuna kuna. Grad Dubrovnik obvezao se financirati gradnju s 15 milijuna kuna i već godinu dana očekujemo potpis Sporazuma o sufinanciranju gradnje.

ŽLUD će projekt provoditi sukladno zakonskim propisima kao i sve do sada, a to na žalost traži vrijeme za potrebne studije, suglasnosti i dozvole.

Što se tiče marine Gruž koncesiju i građevinsku dozvolu izdala je Vlada RH u prošlom sazivu. ŽLUD je iz toga postupka bila posve isključena. Da je bila uključena (a smatramo da je trebala biti) bila bi upozorila da se koncesionara mora obvezati na rješavanje priveza korisnicima koji ga gube izgradnjom marine do izgradnje komunalne lučice.

Mi shvaćamo nezadovoljstvo korisnika vezova, s njima razgovaramo o najboljim rješenjima i ŽLUD će izvršiti sve svoje obveze prema tim građanima. Budući da i dalje smatramo da koncesionar treba sudjelovati u rješavanju ovoga pitanja s njim smo u kontaktu i imamo naznake da on neće bježati od ove (moralne, kad već nije utvrđena ugovorom o koncesiji) obveze.

Dujmoviću poručujemo da je mogao ovaj problem preduhitriti dok je njegova stranka bila u Vladi RH i izdavala koncesiju i građevinsku dozvolu, te da mi ne možemo i nećemo raditi nikakve radove bez urednih dozvola, kao što to na žalost radi njegova stranka u Gradu.

Također, preporučili bismo mu da, s obzirom da je očito upućen u predmetnu problematiku, utječe da gradonačelnik održi svoja obećanja u svezi sufinanciranja ovog za Grad i Županiju iznimno važnog projekta.“

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić