Zanimljivosti

‘DA VI NISTE HRABRI BILI…’ Naši srednjoškolci sudjelovat će na posebnoj radionici na temu Domovinskog rata

'DA VI NISTE HRABRI BILI...' Naši srednjoškolci sudjelovat će na posebnoj radionici na temu Domovinskog rata

Udruga specijalne jedinice policije Grof Dubrovnik, zajedno s učenicima Turističke i ugostiteljske škole te profesoricama povijesti Tihanom Magaš iz Zadra i Lovorkom Krajnović Tot iz Vukovara u petak, 28. veljače u kinu Sloboda od 12 do 14 sati održat će radionicu pod nazivom “Tvoje se ime čuva – Da vi niste hrabri bili” na temu Domovinskog rata kao i samu postrojbu SJP Grof Dubrovnik.

Profesorice Krajnović-Tot i T. Magaš kroz radionicu uvest će učenike u temu Domovinskog rata i Specijalne jedinice Grof Dubrovnik nakon koje će zainteresirani učenici sa članovima istoimene udruge ići na teren i stvarati izložbu fotografija o toj jedinici. Fotografije će biti danas, ali iza njih krit će se priča ratnog Dubrovnika kao i posljedica koje je rat donio. Izložba će potom biti otvorena za javnost kroz koju će učenici vodiči voditi goste. Za izložbu izradit će se i katalog.

Terenska nastava će se održati u subotu, 29. veljače od 8 do 12 sati (Bosanka, Srđ, Komolac, Brgat, Srebreno, Plat). Napravit će se dvije grupe iz razloga kratkog vremenskog okvira s obzirom na obilazak više lokacija. Izložba je planirana u svibnju 2020. godine u sklopu obilježavanja 29. Obljetnice osnutka postrojbe SJP Grof.

Projekt „Tvoje se ime čuva“ počeo je tijekom školske godine 2018./2019. godine u Gimnaziji Vladimira Nazora, Zadar gdje su učenici kroz izložbu fotografija danas ispričali zadarsku ratnu priču `90-ih pod mentorstvom prof. povijesti Tihane Magaš. U projekt se uključila i profesorica povijesti iz Vukovara Lovorka Krajnović Tot. Kroz projekt i radionice o Domovinskom ratu profesorice su gostovale u Vukovaru, Rokovcima, Andirjaševcima, Zadru, Hrvacama, Bjelovaru (Štefanje i Rovišće) i ovih dana kod nas u Dubrovniku.

Pročitajte još

SPOJ TRADICIONALNOG I MODERNOG Sastav Kries nastupa u Lazaretima!

Dulist

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist