Kultura

‘ČRNA MATI ZEMLA’ Nagrada Marul u rukama intendantice Igara Dore Ruždjak Podolski!

Na 28. Marulićevim danima, nagrada Marul otišla je u ruke intendantici Dubrovačkih ljetnih igara Dori Ruždjak Podolski, za predstavu u cjelini i to djelu ‘Črna mati zemla’ u izvođenju Zagrebačkog kazališta mladih.

Predstave nastale na temelju proznih klasika hrvatske književnosti već su dugo u kanonu domaćeg teatra, od Marinkovićeva Kiklopa do Novakovih Mirisa, zlata i tamjana. Črna mati zemla Kristiana Novaka, Tomislava Zajeca i Dore Ruždjak Podolski punokrvni je sljednik te svijetle tradicije, velika predstava koja nije puka dramatizacija proze, već istinski dokument našeg vremena, zapisao je Ocjenjivački sud u sastavu: Marija Sekelez, glumica; Dražen Ferenčina, redatelj; dr. sc. Matko Botić, dramaturg, teatrolog i glazbenik; dr. sc. Višnja Kačić Rogošić, teatrologinja i docentica na Odsjeku za komparativnu kniževnost FFZG, te dr. art. Ivana Bakal, kostimografkinja i predsjednica ULUPUH-a.

Više potražite ovdje.

Pročitajte još

Upoznajte svakodnevicu života ‘zlatnog doba’ Dubrovnika!

Dulist

‘RUKAMA SLOŽENO’ Učenici predstavili svoje umjetničke radove

Dulist

U PETAK Pričaonica i radionica za djecu ‘Pismo sv. Nikoli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija