Aktualno

Crna Gora: Spremni smo za prihvat izbjeglica, vozimo ih prema granici s Hrvatskom

Na lokaciji u blizini policijskog punkta Krenza, na samoj granici sa Albanijom, već je osposobljen dio putne infrastrukture i rasvjete za prihvat izbjeglica pišu crnogorske Dnevne novine.
Naime, kako donose CG mediji priprema se šatorski kamp gdje bi bile smještene prve izbjeglice iz Sirije, Afganistana, Iraka, Libije i drugih zemalja.

Tamošnja ministrica rada i socijalne skrbi Zorica Kovačević kazala je Dnevnim novinama da je sve spremno za prihvat izbjeglica.

“Tisuću šatora, dvadesetak autoprijevoznika i 600 ljudi spremno je za prihvat, evidentiranje i transport izbjeglica do granice sa Hrvatskom, kako bi nastavili put dalje u Zapadnu Evropu. Bitno je da znamo tko sve ulazi u zemlju, ali i to da izbjeglice budu dočekane i ispraćene humano i ljudski. Prvi kamp trebao bi niknuti u mjestu Krenza, u blizini prijelaza Božaj. Spremamo se za prihvat do dvije tisuće ljudi. Imamo 17 autobusa na raspolaganju i nešto kombija za manji prijevoz. Što se ljudstva tiče, Ministarstvo rada i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Crveni križ i vojska imat će 500 do 600 ljudi. Od trenutka kad stigne informacija da su krenuli prema Crnoj Gori, državi će biti potrebno nekoliko sati da ih spremno dočeka”, tvrdi Kovačević.

Ostaje nejasno što će se događati s izbjeglicama koje Crnogorci eventualno dovezu na jug Hrvatske s obzirom na nedavni rasplet situacije oko Prevlake i prihvatnog centra na jugu Hrvatske.

Pročitajte još

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

U CRKVI SV. MIHAJLA Biskup Glasnović predvodi misu za obitelji i djecu s teškoćama u razvoju

Dulist

U SUBOTU Stručno predavanje povodom obljetnice rođenja Miha Pracata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija