Zanimljivosti

“Čovjek na zemlji” u Konavlima i Gradu

Ovogodišnji festival "Čovjek na Zemlji", koji po treći put organizira istoimena udruga, održat će se u Dubrovniku i Konavlima od 24. do 27. svibnja.

Festival koji promovira zdrav život, zaštitu okoliša i održivi razvoj ove godine nudi šarolik program radionica, predavanja i filmova na teme urbanog vrtlarstva, održivog graditeljstva, samoniklog jestivog i ljekovitog bilja, prirodnih sapuna, bioraznolikosti, te avantura doživljenih na prvoj biciklističkoj đirati "Ragusa-Ragusa-Ragusa".

U bogatom programu ovogodišnjeg festivala „Čovjek na Zemlji“ možete uživati na nekoliko lokacija: Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Park Orsula, Art radionica Lazareti, Zavičajni muzej Konavala i u domaćinstvima udruge Konavoska kuća.

Program se ostvaruje suradnjom udruge "Čovjek na Zemlji" sa sljedećim institucijama i udrugama: Prirodoslovni muzej Dubrovnik, Park Orsula, Zavičajni muzej Konavala (Čilipi), Udruga Konavoska kuća, Slow Food Dubrovnik, Udruga Kinookus, Art radionica Lazareti, Sapunoteka (Šibenik), Sintesa (Skoplje), Udruga Kadulja (Split), Udruga EkoSense (Blatuša-Gvozd).

Festival se odvija pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika, ulaz na sva događanja je besplatan, a sudjelovanje na radionicama moguće je samo uz prethodnu prijavu na covjek.na.zemlji@gmail.com
 

Program festivala "Čovjek na zemlji"

DAN PRVI
Radionica: BIORAZNOLIKOST
radionica: IZRADA SAPUNA (Marija Plavčić i Ivan Milišić – SAPUNOTEKA)
 
DAN DRUGI
radionica: URBANO VRTLARSTVO
putopisno predavanje: PRVA DUBROVAČKA BICIKLISTIČKA ĐIRATA „Ragusa-Ragusa-Ragusa“ (Udruga Čovjek na Zemlji)
 
DAN TREĆI
radionica: IZRADA SPIRALNOG VRTA (SINTESA)
predavanje: URBANO VRTLARSTVO (SINTESA)
film: FARMA NA KAMIONU
koncert: ETNORKESTAR (Zagreb)
 
DAN ČETVRTI
radionica: SAMONIKLO JESTIVO I LJEKOVITO BILJE (UDRUGA KADULJA)
predavanje: EKOLOŠKA GRADNJA (Robert Schenk – UDRUGA EKOSENSE)
film: RATNIK SMEĆEM

Pročitajte još

A SADA NA ENGLESKOM! Na današnji dan prije godinu dana predstavljeni ‘Svi Vlahovi ljudi’

Dulist

Na Kandeloru uživajte u slasticama od ljute naranče i učinite dobro djelo

Dulist

Sajam u Lazaretima: od kovanih i drvenih predmeta do pršuta, sireva, igračaka…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija