Grad

CNN i danas piše o Dubrovniku: ‘Kutak Europe gdje su stranci još uvijek dobrodošli’

Medijski gigant CNN ponovno piše o Dubrovniku. Tema je dolazak inozemnih turista, osobito onih američkih koji su unatoč činjenici da im je većina EU zatvorila svoje granice, dobrodošli u Hrvatsku.

– Ljeto je omogućilo gotovo svima da se odmore na prekrasnoj Jadranskoj obali i uživaju u zadivljujućim otocima i glavnom gradu ‘Igre prijestolja’ – Dubrovniku. Čak su i sada posjetitelji koji nisu iz EU dobrodošli, pod uvjetom da izvrše testiranje ili karantenu – navodi CNN.

Mnogi od njih prihvatili su tu ponudu pa Lijepa naša i Dubrovnik bilježe dolazak brojnih digitalnih nomada.

– Kad sam se preselila u Hrvatsku, digitalno poduzetništvo omogućilo mi je da i dalje zarađujem za život dok živim i putujem po zemlji i Europi – objasnila je za CNN Amerikanka Melissa Paul.

Članak je na svom Facebook profilu prenio gradonačelnik Mato Franković koji je poručio:

– Kontinuirani rad i promocija Grada prepoznati su i od strane vodećih svjetskih medija. Usporedimo li u posljednjih godinu dana bilo koji drugi grad, ne samo u Republici Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji, nijedan nije ovoliko prisutan u vodećim svjetskim medijima. Interes za Dubrovnikom uistinu je velik, a napominjem kako za navedenu promociju u svjetskim medijima nikad nije plaćena ni jedna jedina lipa gradskog novca ili novca Turističke zajednice.

Čitav članak možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

GLAZBENI NASTUPI, SEOSKE IGRE… Ne propustite vikend ‘Uskrsa u Primorju’

Dulist

DAN NARCISA Pokažite solidarnost i suosjećanje, dođite na humanitarnu akciju!

Dulist

ZBOG RADOVA Sutra dolazi do izmjena na liniji za Bosanku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija