Grad

CNN i danas piše o Dubrovniku: ‘Kutak Europe gdje su stranci još uvijek dobrodošli’

Medijski gigant CNN ponovno piše o Dubrovniku. Tema je dolazak inozemnih turista, osobito onih američkih koji su unatoč činjenici da im je većina EU zatvorila svoje granice, dobrodošli u Hrvatsku.

– Ljeto je omogućilo gotovo svima da se odmore na prekrasnoj Jadranskoj obali i uživaju u zadivljujućim otocima i glavnom gradu ‘Igre prijestolja’ – Dubrovniku. Čak su i sada posjetitelji koji nisu iz EU dobrodošli, pod uvjetom da izvrše testiranje ili karantenu – navodi CNN.

Mnogi od njih prihvatili su tu ponudu pa Lijepa naša i Dubrovnik bilježe dolazak brojnih digitalnih nomada.

– Kad sam se preselila u Hrvatsku, digitalno poduzetništvo omogućilo mi je da i dalje zarađujem za život dok živim i putujem po zemlji i Europi – objasnila je za CNN Amerikanka Melissa Paul.

Članak je na svom Facebook profilu prenio gradonačelnik Mato Franković koji je poručio:

– Kontinuirani rad i promocija Grada prepoznati su i od strane vodećih svjetskih medija. Usporedimo li u posljednjih godinu dana bilo koji drugi grad, ne samo u Republici Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji, nijedan nije ovoliko prisutan u vodećim svjetskim medijima. Interes za Dubrovnikom uistinu je velik, a napominjem kako za navedenu promociju u svjetskim medijima nikad nije plaćena ni jedna jedina lipa gradskog novca ili novca Turističke zajednice.

Čitav članak možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

KLM od lipnja uspostavlja svakodnevnu liniju Amsterdam-Dubrovnik

Dulist

FRANKOVIĆ Ovo je neviđeni skandal! Kako je moguće da Laguna Trade posjeduje radnu verziju rješenja, a Grad i Ministarstvo nisu ni znali za postupak!

Dulist

‘SURADNJA JE SNAŽNA I KONTINUIRANA’ Gradonačelnik primio predstavnike dubrovačkog Crvenog križa

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija