Aktualno

ČITATELJI SU ODLUČILI DuListov Pozitivac 2019. je Ante Kolunđija!

c Ante Kolundjija

Titulu Pozitivca DuLista 2019. godine odnio je Ante Kolunđija!

Odlučili su tako naši čitatelji, glasovanjem u anketi koja je trajala od 31. prosinca 2019. godine do 11. siječnja 2020. godine. Od samog početka, Ante je proveo na prvom mjestu naše pozitivne liste. Riječ je o uvjerljivom osvajanju ovog vrijednog priznanja. Pripalo mu je čak 4012 glasova (42.03 %) od ukupno 9545 vaših glasova. Ali, on je ovu titulu i zaslužio te će se zasigurno brojni s nama složiti. Jer, njegovo drugo ime je – pozitiva. Ante ju nosi u sebi, i s lakoćom prenosi na druge, unatoč nesretnom događaju.

Dvadesetogodišnji Dubrovčanin prije godinu i pol dana stradao je u prometnoj nesreći. ‘Prikovala’ ga je nesreća za kolica, no Ante u sebi ima i pokazuje ogroman optimizam i vjeru u napredak te da će u konačnici – ponovno moći normalno hodati.

– Doslovno na prste ruke mogu izbrojati koliko sam puta zaplakao. Rijetko me uhvate takve situacije i brzo me prođu. Smatram i da je normalno zaplakati, ali ne dam se – rekao nam je u razgovoru Ante Kolunđija. Pomislio je sto puta kako će sve biti u budućnosti, ako ne uspije…

–…ali kasnije to razmišljanje pretvorim u želju za oporavak. Tjeram samog sebe naprijed. Tjeram inat da dokažem sebi, ali i drugima da mogu – istaknuo je Ante.

Ovaj veliki pozitivac svoj je optimizam i vjeru pokazao na prošlogodišnjoj utrci građana 5K DuMotiona, koju je uz pomoć prijatelja odradio u kolicima, ali je pred cilj ustao te ga prešao sam, uz pomoć štaka. Nedugo potom, Ante je u invalidskim kolicima odvozio 10 kilometara u utrci ‘Wings for Life World Run’, uz povremenu pomoć terapeuta Vlatka Bobanovića iz Poliklinike Glavić.

U novom broju DuLista koji izlazi u srijedu 15. siječnja moći ćete pročitati i razgovor s našim Pozitivcem kojem ćemo i uručiti statuu, inače rad priznate dubrovačke akademske umjetnice Iris Lobaš Kukavičić.

POVIJEST PRIZNANJA
Podsjetimo, DuList s vama čitateljima još od 2011. godine bira Pozitivca godine.
Te prve, 2011. prestižno priznanje pošlo je u ruke Đuru Caporu. Po izboru vas čitatelja, 2012. godinu obilježio je Antun Žeravica, 2013. Niko Kapetanić, 2014. Ana Vukas, 2015. Tomislav Margaretić, 2016. godine Denis Pavela, 2017. dr. Josip Glavić, a 2018. Maja i Mirko Andrić.

Pročitajte još

Udruga Hrvatski domobran obilježila 79. godišnjicu Križnog puta i Bleiburga

Dulist

I TEREZA SE OPROSTILA Vječni moj Luko, nađi mir ‘tamo gore’ sa svojom neprežaljenom Anamarijom

Dulist

U petak komemoracija za barda hrvatske književnosti Luka Paljetka

Dulist