Aktualno

BRAVO ZA VELIKOG POZITIVCA! Ante Kolunđija odvozio 10 kilometara u utrci ‘Wings For Life’

BRAVO ZA VELIKOG POZITIVCA! Ante Kolunđija odvozio 10 kilometara u utrci 'Wings For Life'

Nakon što je proteklog vikenda 20-godišnji Ante Kolunđija u utrci građana Du Motiona prošao ciljnu crtu uz pomoć prijatelja i ogromnu podršku gledatelja, već je ove nedjelje sudjelovao u Zadru u utrci ‘Wings for Life World Run’.

Ante je u invalidskim kolicima odvozio 10 kilometara, uz povremenu pomoć terapeuta Vlatka Bobanovića iz Poliklinike Glavić. Dok je bio na startnoj liniji, doživio je nevjerojatno iznenađenje.

-Masa ljudi je počela navijati, derati se, okrenuo sam se i odjednom su počele letjeti konfete. Dakle, ekipa iz Du Motiona je došla u Zadar podržati me u utrci. Nisam znao da će doći i nisam ih očekivao. Nevjerojatan osjećaj koji mi je dao još više snage – rekao je za duList Ante.

Podsjetimo, Ante Kolunđija prije godinu stradao je u prometnoj nesreći. Iako ga je nesretan događaj ‘prikovao’ za kolica, Ante u sebi ima i pokazuje ogromnu pozitivu, optimizam i vjeru u napredak te da će u konačnici – ponovno moći normalno hodati. Na tom ga putu vjerno prate obitelj, roditelji i terapeuti iz Polikinike Glavić. Upravo su ovogodišnji sudionici DuMotion-ove utrke trčali za Antu, a sav prikupljen prihod namijenjen je njegovoj neurorehabilitaciji u Poliklinici Glavić.

Wings for Life World Run globalna je utrka koja započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato može završiti baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke, istaknuto je na službenim stranicama ovog događaja.

Foto: Ante Kolunđija Privatna arhiva

Pročitajte još

‘RIM TIM TAGI DIM’ Baby Lasagna u finalu Eurosonga!

Dulist

Roko Tolić jedan od kandidata za direktora aerodroma Crne Gore

Dulist

SVEČANI PROGRAM Hrvatski liječnički zbor obilježava 150 godina

Dulist