DuList IN

ČETVRTI VIKEND DZF-A Kolenda na Badnje jutro, Queen Sensation tribute band na Stradunu…

dzf najava program

Deseti jubilarni Zimski festival u Dubrovniku od 2. prosinca je Dubrovčanima i gostima omogućio nikad više sadržaja na mnogobrojnim lokacijama, kako onima na koje su naviknuli prethodnih godina, tako na brojnim novim čarobnim postama koje su ostavile male i velike posjetitelje bez daha. Poseban naglasak 10. DZF-a je na programima Dječjeg zimskog festivala, a na svakom kantunu Grada čula se vesela pjesma i radosna graja proteklih dana. Ništa drugačije neće biti niti ovog vikenda uz Badnji dan te u novom tjednu koji je pred Vama!

Subota, 23. prosinca nastavlja se uz edukativna turističko-tematska vođenja na temu Dubrovačka kolenda / Dubrovnik Carols, na hrvatskom i engleskom jeziku, u organizaciji TZ Grada Dubrovnika. Besplatne ture će kretati u subotu u 9:30h (engleski) i u 12:30h (hrvatski) ispred TIC-a na Pilama. U 10h nastavlja se program ‘U iščekivanju Božića u Mokošici’ uz radionicu za djecu ‘Isusovo rođenje i poklon pastira’ koju vode Kateheze Dobrog Pastira u izvedbi katehistica Martine Franičević Feregja i Marije Zvono u dvorani župe Presvetog Spasitelja. Proteklog vikenda započela su događanja i na novoj lokaciji DZF-a, a Tip Top TUP je naziv programa. Od 11h u AB Atelieru održat će se radionica na kojoj će se izrađivati blagdanski vjenčići od autohtonog bilja.

Čarobna predstava ‘Orašar’ u Kazalištu Marina Držića igra u 11h te popodne od 18h u režiji Paola Tišljarića s tekstom Lade Kaštelan prema E.T.A. Hoffmannu. Subotnje jutro u Gradu će od 11:30h zaokružiti Folklorni ansambl Linđo svojim nastupom ispred crkve Sv. Vlaha, a malo nakon izvedbe, Coca-Colin božićni kamion dolazi na Pile gdje će ostati od 12h do 20h, a sa sobom donosi inspirativnu poruku – svatko može biti Djed Božićnjak!

Šarena zima u Uvali nastavlja se uz programe nazvane ‘Zabalajmo i zapjevajmo na lapadskom suncu’. U 11h je radionica ‘Izrada ukrasa 3D olovkama’ pod vodstvom Informatičkog kluba Futura i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika (u kafiću Esperanza), u 12h ‘Šareni plesni kolaž’ nastup Plesnog studija Lazareti (pozornica kod fontane), u 12:30 radionica ‘Svjetleće čestitke’ Informatičkog kluba Futura i Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika (kafić Esperanza) te u 14h glazbeni nastupi Ine Bašić i Klape Figurin (pozornica kod fontane).

Baš baština u Lazaretima svoj završni dan ima od 16:30h uz obiteljsku predstavu ‘Božićna jelka’, a od 17h slijedi Popcorn party uz maskote Mickey Mouse & Minnie te u 17:30h Božićni animirani sinkronizirani film ‘Eliot spašava Božić’. Popodne u Mokošici će također biti užurbano, a od 16h započinje papercraft radionica za djecu pod vodstvom Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika ‘Borovi i zvijezde od kartona’ u dvorani Župe Presvetog Spasitelja, a od 18h će uz doček Mokoških kolendara biti paljenje četvrte adventske svijeće na trgu ispred Župe Presvetog Spasitelja.

Za sami kraj dana, dubrovački će biskup mons. Roko Glasnović upaliti četvrtu adventsku svijeću ispred Katedrale i Kneževa dvora u 19h, a molitveni dio predvoditi će župnik župe sv. Petra s Boninova, don Ante Burić. Od 21h na veliku pozornicu na Stradunu popet će se Queen Sensation tribute band koji će izvesti najveće hitove omiljenog velikana svjetske glazbe, neponovljivog pjevača Freddya Mercurya!

Nedjelja, 24. prosinca započinje od 9:30h uz veliku Božićnu utrku 10K, koja će okupiti niz sportaša i rekreativaca na stazi koja se proteže od Gruža, preko lapadske obale pa sve do Babina Kuka uz more! Najveseliji Pop up Kolenda cabrio bus je na svome putu od 9:30h do 12:30h u Mokošici i po Gradu s pjesmom grupe Taliri. Badnje jutro ne bi bilo pravo dubrovačko da raspjevani kolendari ne uljepšaju atmosferu na Stradunu i po cijelom Gradu; tradicionalno će nastupiti članovi FA Linđo i zbora Libertas uz Gradsku glazbu Dubrovnik.

Utorak, 26. prosinca na Stradun u 12h stižu Moto mrazovi koji iz godine u godine održavaju tradiciju i svojim limenim ljubimcima uđu na gradske ulice te razvesele male i velike! Večernji koncert od 21h okupit će čak dva zvučna imena pop-rock te elektro-pop svijeta hrvatske glazbe – Nipplepeople i Detour garancija su dobre zabave te nadasve plesnih ritmova, a svi su pozvani na odličan party!

Srijeda, 27. prosinca započinje uz program zimskih praznika Tip Top TUP – Zimski praznici u Gružu u suradnji s Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, a od 9:30h se održava prva radionica ‘Dronovi’ Aerokluba Nimbus, nakon toga u 11:30h slijedi ‘Zaronimo u TUP’ u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. U jutarnjim satima pod vodstvom AB Ateliera započinje prva u nizu Ceramic Herb Stripper Bowl radionica za odrasle u dvije grupe (jutarnja 11h – 12:30h i popodnevna 16h – 17:30h). Stanica sjeverni pol svoja vrata otvara u 14:30h kada započinje ‘Zimska ljubav / Snjeguljica u gostima’ te u 16:30 ‘Patke selice’ (animirana avantura sinkronizirana na hrvatski). Tradicionalni božićni koncert ‘Radujte se narodi’ u samostanu Male braće od 20h izvodi Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Viktora Lenert te nastupe dubrovačkih zborova, klapa i solista. U isto vrijeme u 20h održavaju se čak još dva koncerta; prvi od njih je u sklopu Adventa na Vojnoviću gdje nastupa Jole ispred Studentskog doma, a također u prostoru TUP-a u Gružu glazbenu večer će upotpuniti mladi dubrovački bendovi.

Četvrtak, 28. prosinca Tip Top TUP – Zimski praznici nastavlja jutarnje programe uz radionice Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u dva termina, od 9:30h te 11h uz ‘Izradu božićnih ukrasa 3D olovkama’. Od 14:30h započinje ‘Putovanje animiranim svjetovima’ kviz za djecu do 12 godina u sklopu Stanice sjeverni pol. Zabavno-edukativno popodne u Luži nastavlja se u 16:30h animiranom avanturom sinkroniziranom na hrvatski ‘Trolovi 3: bend na okupu’. U 18h počinje ‘Druga strana povijesti’ u Saloči od zrcala Dubrovačkih knjižnica, a javnosti će se predstaviti još jedan u nizu nastupa pijanistice Ivane Jelače na koncertnoj šetnji. Od 20h u TUP-u u Gružu glazbene večeri mladih dubrovačkih bendova se nastavljaju uz sjajne melodije i ritmove!

Petak, 29. prosinca i kraj radnog tjedna rezerviran je za vožnju Pop up Kolenda cabrio busa uz klapu Bava od 10h do 12h, a Tip Top TUP – Zimski praznici program se nastavlja uz radionice Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika u 9:30h i 11h na temu ‘Božićna radionica lemljenja’ koju vode članovi Informatičkog kluba Futura. Stanica sjeverni pol započinje s programima u 14:30h uz ‘Pustolovine u džungli’ / igraonica Tonke Balonke te u 16:30h projicira se animirana komedija sinkronizirana na hrvatski ‘Ekipa iz džungle: Svjetska turneja’. Večernji koncert ispred Studentskog doma uz Advent na Vojnoviću održat će Adi Šoše te Matko i Brane u 20h, a poseban nastup je na Stradunu uz Parni Valjak koji na veliku pozornicu izlaze u 21h.

Kako bi na sve programe Dubrovačkog zimskog festivala došlo što više ljudi na što lakši način, gradska uprava omogućila je svim građanima i gostima besplatan prijevoz autobusima Libertasa na gradskim linijama u popodnevnim i noćnim satima. Također, cijena DU Passa, zajedničke ulaznice u najvažnije dubrovačke atrakcije, smanjenja je s 35 na svega 15 eura, a prati je i cijena ulaznice za gradske zidine.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, službenoj Android te IOS aplikaciji i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika. Svi programi podložni su promjenama zbog vremenskih uvjeta ili nepredviđenih okolnosti.

Pročitajte još

SURVIVOR Mihaela pred porotom traži ulaznicu za finale

Dulist

UDRUGA MLADIH ORLANDO SLAVI 25 GODINA U srijedu i četvrtak pravi rock spektakli

Dulist

Antonio Lujak producent i glumac u filmu u kojem glumi i Eric Roberts

Dulist