Aktualno

ČESTITKA BISKUPA ROKA ČITATELJIMA DULISTA ‘Neka se otkotrlja kamen s naših srdaca da Isus može u nama uskrsnuti’

ČESTITKA BISKUPA ROKA ČITATELJIMA DULISTA 'Neka se otkotrlja kamen s naših srdaca da Isus može u nama uskrsnuti'

Biskup mons. Roko Glasnović u razgovoru za DuList uputio je čestitku povodom Uskrsa svim čitateljima našeg tjednika. Biskup Glasnović istaknuo je i nekoliko poruka koje mogu biti ohrabrenje i utjeha koju u duboko zabri­njavajućim trenutcima svjetske povijesti u kojima se nalazimo možemo pronaći u najvećoj kršćanskoj svetkovini.

-Uskrs je Isusova pobjeda nad straho­vima, mukama, teškoćama i smrću. Kada Uskrsnuli pozdravlja svoje apo­stole, kaže im: ‘Mir vama’. Molim dosta za mir u našim srcima, našim obite­ljima, našem društvu i u cijelom svi­jetu. On, Krist, je mir naš. Ako smo s Kristom onda, što god da bude, bit će kako On kaže. Treba kod ljudi, vjer­nika, obnavljati vjeru, nadu i ljubav. Žao mi je što ovo vrijeme, koje bi se moglo nazvati vremenom straha, vre­menom nemira i nesigurnosti, vre­menom sumraka i tjeskobe, stvara kod ljudi opterećenje pa vidimo da se događaju, nemiri, zastrašivanja i ratovi. Nastojmo koliko god možemo Kristov mir prenijeti jedni na druge. Nemojmo dopustiti da nas drugi povuku u svoj nemir, nego ih povu­cimo u svoj mir. Ne dopustimo da nas povuku u svoj mrak, povucimo ih mi u Kristovu svjetlost, u zoru uskrsnuća. To je onda dobro i blagoslovljeno. Svi nosimo svoj križ. Mi ga ne želimo, ali on dođe i ne može ga nitko maknuti. Nije ni potrebno da ga netko makne, nego nam je moliti da nam Gospo­din da snage da ga možemo nositi. Možemo prigovoriti Bogu i pitati ga zašto djeca pate, zašto je u svijetu ovako ili onako, ali ne možemo reći da ne zna kako je patiti jer je On patio, trpio, mučen bio i umro. Oplijenio se i postao čovjekom i prošao sve, osim grijeha, sve je to pobijedio iz ljubavi prema svakom čovjeku. Želim da svi sudjelujemo u Kristovoj ljubavi Uskrsa.

Želim svima sretan i blagoslovljen Uskrs, da ga prožive uz svoje najmilije, da razumijemo da je radost davati i da kad osjetimo da nas je nešto Božje dotaknulo, to podije­limo s drugima, da se ta radost očituje gestama ljubavi i pažnje. Pogledajmo i na one koji žive lošije, teže od nas, pružimo im ruku ljubavi i solidarnosti. Živimo u radosti, miru i istini. Želim svima i da liturgijski proslave Uskrs, da sudjeluju u liturgijskim slavljima. Bog pohađa. Da naše srce barem malo odš­krine vrata da ga primi, puno bi toga bilo bolje. Neka se otkotrlja kamen s naših srdaca i naših duša jer tek tada Isus može u nama uskrsnuti – poručio je za čitatelje DuLista dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Iz tiskanog izdanja DuLista od 13. travnja 2022.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist