Županija

Centru za poduzetništvo odobren projekt u iznosu od 448.919,55 kuna

Centru za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije odobren je projekt ‘Novim znanjem do uspjeha’ od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u ukupnoj vrijednosti od 448.919,55 kuna za unaprjeđenje poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Svrha projekta je osiguravanje učinkovite pomoći s ciljem učvršćivanja položaja malih i srednjih poduzeća (MSP) na tržištu, kako bi se smanjila asimetrija informacija među MSP-ovima te olakšao pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja. Projektom će se, također, unaprijediti gospodarska uspješnost i stopa preživljavanja MSP-ova.

Projektom će se omogućiti pružanje stručne i savjetodavne podrške kroz organiziranje edukacija te usluge informiranja MSP-ovima u različitim fazama razvoja, s posebnim naglaskom na novoosnovane MSP-ove.

Rezultati će biti ostvareni kroz:
– organizaciju ‘Info platforme’ preko koje će se poduzetnicima predstaviti aktualni natječaji i kreditne linije. „Info platforma“ će se održati u Dubrovniku i dolini Neretve.
– organizaciju događaja pod nazivom’Poduzetnička ćakula’ na kojem će se poduzetnicima predstaviti poduzetničke teme vezane za komunikacijske vještine i kanale komunikacija, pravne aspekte poslovanja te razradu projektnih ideja i povlačenja bespovratnih sredstava. Događaj će se također održati u Dubrovniku i u dolini Neretve.
– organizaciju sljedećih edukacija: ‘Komunikacija i pregovaranje’, ‘Naplata potraživanja’, ‘Osnove financija za poduzetnike’, ‘Upravljanje stresom i konfliktnim situacijama u poslovnom svijetu’ ‘Kako napraviti marketing plan’.

Svaka od edukacija će se organizirati u Dubrovniku i u dolini Neretve.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija