Županija

AdriaMORE: Dubrovačko-neretvanska županija nabavlja vatrogasni brod

Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje u još jednom europskom projektu – AdriaMORE iz programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija čijom će realizacijom Županija nabaviti protupožarni brod.

Procijenjena vrijednost broda, čija se nabavka očekuje do kraja godine je oko milijun kuna, a osim opremom za gašenje požara na otocima i obalnom području bit će opremljen opremom za intervencije u slučaju onečišćenja mora, pomoć unesrećenim osobama u pomorskim nesrećama te teglenje oštećenih brodica.

Projekt AdriaMORE svojevrsni je nastavak uspješno provedenih projekata iz programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC – ADRIARadNet i CapRadNet te suradnje s Centrom za izvrsnost pri Sveučilištu u L’Aquili – CETEMPS i Regijom Abruzzo kao vodećim partnerom. U provedbi projekta također sudjeluju još dva partnera: hrvatski Državni hidometeorološki zavod i Institut za proučavanje atmosfere i klimatskih promjena iz Bologne.

Projektne aktivnosti koje provodi Dubrovačko-neretvanska županija vrijedne su oko milijun i 350 tisuća kuna i u 85 postotnom iznosu sufinanciraju se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa prekogranične suradnje Hrvatska – Italija. Ukupna vrijednost projekta AdriaMORE je oko 8 milijuna i 625 tisuća kuna.

Pročitajte još

OPREZNO VOZITE Srušeno stablo u Platu napravilo ‘kaos’ na cesti

Dulist

Županijske brojke kažu: 157 je posto više dolazaka i 75 posto više noćenja nego u studenom 2021.

Dulist

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija