Županija

FOTO / VRIJEDNE NAGRADE ZA MALIŠANE Oni znaju kakvu Hrvatsku žele!

U hotelu Lero danas se održala Regionalna svečana dodjela nagrada natječaja za osnovne škole u sklopu projekta ‘Hrvatska kakvu želimo’.

Naime, Hrvatska prvi put izrađuje krovnu strategiju razvoja države do 2030. godine. Odlučeno je uključiti osnovnoškolce u projekt s njihovim literarnim i likovnim radovima u kojoj prikazuju kakvu Hrvatsku žele. Župan Nikola Dobroslavić naglasio je kako je to jedan sveobuhvatan postupak u koji je uključena i naša županija.

– Svi želimo da taj dokument bude kvalitetan koji će osigurati razvoj u budućim godinama. Izuzetno je pohvalno što su projekt uključena djeca. Trebali bismo se svi osvijestiti koliko je važno kvalitetno planirati kako bi i razvoj bio kvalitetan – rekao je župan.

Nikolina Klaić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije naglasila je kako su svi učenici iz naše županije bili jako aktivni i poslali brojne radove. Klaić je istaknula kako je impresionirana svim radovima i željama djece o izgledu naše županije.

– Sviđa mi se što ste svi napisali kako želite da Hrvatska bude čista i zelena. Vidjela sam kako je netko iz Cavtata napisao kako želi izgradnju Pelješkog mosta. U ponedjeljak se potpisuje ugovor i početi graditi most, tako da će vam se ta želja ispuniti – rekla je Klaić.

Emil Fak iz OŠ Fra Ante Gnječa dobio je nagradu u kategoriji literarnih radova. Napisao je pjesmu u kojoj je opisao kakvu Hrvatsku želi, a kako kaže, inspiraciju je dobio jednom prilikom kada su u školi imali lektiru ‘Bijeli jelen’. Na kraju lektire nalazile su se pjesme, što mu je bio povod da i on sam napiše pjesmu za ovaj natječaj. Zanimljivo je kako već godinu dana piše, a dobivanje ove nagrade za njega je velik poticaj za daljnji rad.

Radovi su ocjenjivani u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a svi koji su imali najbolje radove dobili su i vrijedne nagrade za sav trud i uspjeh kojeg su postigli na natječaju.

U nastavku možete vidjeti popis svih nagrađenih:

Likovni radovi učenika od 1. do 4. razreda
1. Nora Ujdur
2. Ante Pecotić
3. Patricia Bogdan

Literarni radovi učenika od 1. do 4. razreda
1. Mariana Laus
2. Nikolina Protić
3. Emil Fak

Likovni radovi učenika od 5. do 8. razreda
1. Jan Škokić
2. Magdalena Šimić
3. Matija Glučina

Literarni radovi učenika od 5. do 8. razreda
1. Toni Skurić
2. Josip Bačić
3. Ana Baletić

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija