Aktualno

Centar iza Grada – odluka za vikend!

Centar iza Grada - odluka za vikend!

Ovog vikenda past će odluka o izboru idejnog urbanističkog rješenja Centra Iza Grada. projekt o kojem se u Dubrovniku govori dugi niz godina.

No, isti nikako da ugleda svjetlo dana. Ipak se nešto pokrenulo pa je tako u siječnju ove godine objavljen međunarodni natječaj za idejno rješenje. Kako ističu iz gradske uprave Grad Dubrovnik i Europan Hrvatska su putem Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva sklopili Ugovor o organizaciji i provedbi anketnog, međunarodnog, javnog, projektnog, anonimnog natječaja za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za "Centar iza Grada" u siječnju ove godine.

Cilj je urbanom preobrazbom zone Centar iza Grada ostvariti izgradnju urbanističko-arhitektonskog sklopa u skladu s odredbama GUP-a Grada Dubrovnika, ali i ispuniti program javnog gradskog interesa u četiri tematska područja i to izgradnje, prometa i infrastrukture, javnih gradskih sadržaja i javnih gradskih prostora. 

– Europan 11 je projekt koji uključuje pripremu i provedbu međunarodnog natječaja uz sastavljanje međunarodnog žirija koji će izvesti evaluaciju natječajnih rješenja, te po provedbi natječaja, prezentaciju rezultata domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Ocjenjivački sud čini devet stručnjaka za arhitekturu, urbanizam i povijest umjetnosti iz Hrvatske, Norveške, Belgije i Španjolske, a tehničku komisiju predstavnici Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika. Ocjenjivački sud će o pristiglim prijedlozima odlučivati u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada – obavijestili su javnost iz gradske uprave.

A ovog će petka lokaciju obići i na pitanja novinara odgovarati gradonačelnik Andro Vlahušić s članovima ocjenjivačkog suda. Nadamo se kako će se i odluka ocjenjivačkog suda obznaniti odmah po donošenju – u ponedjeljak.

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist