Aktualno

Maraton sjećanja – 20 kilometara za 20 godina

Maraton sjećanja - 20 kilometara za 20 godina

Udruga  hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (UHDDR) Dubrovačko neretvanske županije u subotu 1.listopada Maratonom sjećanja obilježava dvadeset godina od neprijateljskog napada na Dubrovnik.

 Stazu dugu 20 kilometara za 20 godina sjećanja istrčat će maratonac Jerko Brečić, dragovoljac Domovinskog rata iz Imotskog,  a preko Straduna do spomenika na Pilama zajedno s njim će trčati članovi Atletskog kluba Dubrovnik te djeca iz osnovnih škola Lapad i Marina Držića.
 
Start  utrke je u 10.15  s Belvedera,  dolazak na Stradun očekuje se oko 10.20, a na Srđ u 12 sati gdje će maratonca Jerka Brečića dočekati branitelji Grada i predstavnici UHDDR-a iz cijele Hrvatske. Program će završiti prigodnim druženjem uz mušku klapu Staglin iz Slanoga.
 
Maraton u čast dubrovačkim braniteljima objedinit će sve položaje herojske obrane Grada (Belvedere, Orkanski visovi, Nuncijata, Kaboga, Sustjepan, Brgat, Bosanka, Strinčjera, križ na Srđu), a na ključnim točkama obrane Dubrovnika u Sustjepanu, na Brgatu i na Srđu, uz spomen ploču na Belvederu i spomenik braniteljima na Pilama, u znak sjećanja bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće.
 
.Iz udruge pozivaju građane Dubrovnika da od 10.15 do 10.30 izađu na Stradun i na trenutak se prisjete crnih dana 1991. godine, ali i heroja koji su dali svoj život za svoj Grad.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist