Zanimljivosti

Čeka nas pakleno vruć dan!

sunce

Danas se u Dalmaciji očekuje najviša temperatura čak do 35 stupnjeva Celzijevih, dok će index UV zračenja posvuda u Hrvatskoj biti vrlo visok. 

Da će dan biti prevruć govore jutarnje temperature. Rekordne temperature od 28 stupnjeva u 8 sati su izmjerene u Dubrovniku i na Mljetu. 26 stupnjeva je bilo u Splitu i Makarskoj, a 25 na Lastovu, u Rijeci i Vrgorcu.

Zagrepčane je ujutro grijao 21 stupanj, a Osječane 22 stupnja Celzijevih. Meteorolozi najavljuju da će cijeloga dana biti sunčano i vruće, dok će na Jadranu puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura će biti od 30 do 35 stupnjeva Celzijevih. 

U 8 sati je temperatura mora u Dubrovniku bila 24 stupnjeva Celzijevih, a slijedi ga Mljeta sa 23 stupnjeva. U drugim dijelovima Jadrana se more uglavnom zagrijalo na 22 stupnja.

Ako ste slobodni iskoristite ovaj dan za kupanje, ali obavezno ponesite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, i naravno izbjegavajte se izlagati suncu od 11 do 16 sati. 

Pročitajte još

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1932. Rođena književnica Vesna Krmpotić

Dulist

PRAVILO 50-30-20 Način za bolju organizaciju financija

Dulist