Aktualno

ČEKA LI OVO HRVATSKU? Španjolci mogu kupiti najviše 3 litre ulja, Italija će ograničiti potrošnju struje i plina

Butiga

Neke benzinske postaje u Belgiji privremeno su prestale raditi jer im je i s visokim cijenama goriva isplativost upitna. Riječ je o jednoj od restrikcija koje uvode države u Europskoj uniji.

Nadalje, najveći španjolski trgovački lanac Mercadona obavijestio je svoje kupce da od četvrtka limitiraju prodaju suncokretova ulja, tako da će jedan kupac moći kupiti najviše tri boce od litre ulja, ili jednu bocu od pet litara ulja zbog situacije u Ukrajini.

Iz Ukrajine, naime, stiže polovica svjetskog uvoza suncokretova ulja, a država je zbog ruske agresije ograničila svoj izvoz.

Italija se od idućeg tjedna, piše Corriere della sera, sprema na redukcije struje i plina. Neke svjetske znamenitosti ostat će u mraku jer se želi štedjeti na potrošnji struje u javnoj rasvjeti. Razmišlja se i tome da se za do dva stupnja spusti temperatura grijanja domova i ureda, a neke žičare u popularnim talijanskim skijalištima radit će skraćeno.

Hoće li i Hrvatska uvesti redukcije potrošnje struje i plina zbog enormnog rasta cijena energenata potaknutog ruskom agresijom na Ukrajinu, prenosi Jutarnji list.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Vlahušić: Na Gruškoj placi Food market, a ima prostora i za piknik zonu

Dulist

JAK POTRES U JADRANU Dubrovnik se ljuljao na 4,9!

Dulist

Visoki kazneni sud donio odluku o porukama Žalac i Rimac

Dulist